Sådan får du dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent

Arbejde, indkøb, tøjvask, rengøring af køkken og badeværelse, støvsugning, madlavning og så videre. Det kan være svært at nå det hele og samtidig have tid til alt det sjove. Vi har derfor samlet 5 tips til, hvordan du narrer dine gæster til at tro, at dit rodede hjem er rent.

et rodet hjem

5 tips til et rent hjem på overfladen

Næste gang dine svigerforældre melder sin spontane ankomst, og du løber rundt for at få hjemmet til at fremstå rent og pænt inden for få minutter, er der ingen grund til at stresse. Følg i stedet disse 5 tips, der vil gøre din lynrengøring mere overskuelig og effektiv. 

1. Rens luften i hjemmet

Udnyt tiden, du har til rådighed, effektivt. Start derfor med at åbne mere end ét vindue så du skaber gennemtræk i hjemmet. Det vil tage dig få sekunder, men gør en kæmpe forskel. På denne måde genopfriskes luften nemlig og dit hjem vil føles renere. 

2. Gå en lynrunde i hjemmet

Det næste trin er at gå en lynrunde i hjemmet for at danne dig et overblik over rodet: Hvor kommer dine gæster til at befinde sig, når de træder ind i hjemmet? Og hvor er der mest rodet og beskidt? Lad for eksempel være med at redde sengen i soveværelset, hvis dine gæster slet ikke kommer derind. Fokuser i stedet på at få fjernet brugte glas på sofabordet og tør det over med en fugtig klud, hvis I skal befinde jer i stuen.  

3. Gem rod i skabe og skuffer

Flyder dit hjem med ting og sager, og er du VIRKELIG i tidspres, er det hurtigste, du kan gøre, at flytte rodet til steder ingen kan se det, nemlig ind i skabe og ned i skuffer.

Dette indebærer også mere effektiv oprydning som eksempelvis at flytte beskidt vasketøj fra gulvet til vasketøjskurven og gammel opvask fra vasken til opvaskemaskinen. 

4. Prioritér altid at give badeværelset en hurtig rengøring

Sandsynsligheden for at dine gæster låner dit badeværelse, imens de er på besøg, er relativt stor. Sørg derfor altid for at prioritere en hurtig rengøring på badeværelset. Giv toilettet en hurtig omgang toiletrens, tør håndvasken over med en fugtig klud og skift håndklædet ud med et friskt et.

Har du lidt ekstra tid, kan du også pudse spejlet og fylde ekstra sæbe på sæbedispenseren.

5. Saml dit rod taktisk

Hvis ikke du kan nå at sætte alt tilbage på sin faste plads, kan det være en rigtig god idé at gå taktisk til værks, så rodet fremstår mere ryddeligt. Stabl for eksempel bøger eller magasiner, så de ikke ligger hulter til bulter på bordet, og sæt rod ind til siden, så de ikke tager plads midt ude i rummet.

Mest læste artikler