Typiske vaskefejl du sikkert begår, når du vasker sengetøj

Vi præsenterer her de 6 fejltagelser, som de fleste af os begår, når vi vasker sengetøj. Bliv informeret - eller mindet om - fejltagelserne her. 

1. Du venter for længe med at vaske 

Alt for mange undlader at vaskesengetøjet så ofte, som det egentlig skal gøres. Tænk bare på hvor mange timer, du ligger i din seng, og herunder hvor meget sved, hudceller, makeup osv., der sætter sig!

Du bør minimum vaske dit sengetøj hver 2. uge!

2. Du kan ikke fjerne pletterne

Du undlader at forbehandle eventuelle pletter på dit sengetøj inden du vasker det. Dette betyder at du aldrig rigtig kommer de dumme pletter til livs. Dup lidt af dit vaskemiddel og vand på eventuelle pletter inden du kommer dem i vaskemaskinen. Meget vigtig lektie, hvis du er en, som bruger makeup.

Makeup er næsten umuligt at fjerne, når det først rigtig sætter sig.

3. Du overfylder vaskemaskinen

Mange af os hopper helst over hvor gærdet er lavest, når det kommer til vask af sengetøj. Du overfylder derfor din vaskemaskine, fordi du håber, at det vil spare dig for en ekstra vask. Undgå at overfylde din vaskemaskine! Tjek op på hvor mange kilo den egentligt er i stand til at klare, før du fylder den.

4. Du bruger et forkert vaskeprogram

Du behøver ikke nødvendigvis at vælge det skrappeste vaskeprogram, når du skal vaske dit sengetøj – med mindre det selvfølgelig er meget beskidt! Hvis du vælger et mildere vaskeprogram, kan du undgå at dit sengetøj bliver fuldstændig krøllet sammen, når du tager det ud af maskinen. Dog må vandtemperaturen gerne være meget høj, da dit brugte sengetøj indeholder rigtig mange bakterier, der ikke kan ses med det blotte øje.

5. Sengetøjet tørrer aaalt for længe tørretumbleren 

Sengetøj har lidt længere tørringstid end eksempelvis normalt tøjbeklædning. Derfor er der mange, der sætter tørringstiden på det maksimale – for en sikkerheds skyld. Dette behøver du slet ikke. Med mindre du selvfølgelig ønsker et helt krymbet sengetøj. Hvis du tørrer dit sengetøj på laveste varme og i kortere tid undgår du også, at det er helt krøllet sammen. Dette kræver lidt øvelse, og der vil muligvis opstå mange situationer, hvor dit sengetøj ikke er ordentligt tørt. Husk derfor: øvelse gør mester!

6. Du tørrer dit sengetøj sammen med dine håndklæder

Du er måske en af dem, der vælger at tørre sengetøjet sammen med dine håndklæder? Problemet heri er, at sengetøj tørrer hurtigere end håndklæder. Således tørres sengetøjet alt for længe. Dette medvirker stivhed, krympet og krøllet sengetøj.

Mest læste artikler