Rengør nemt og effektivt din stegepande og gryde

Rengør nemt og effektivt din stegepande og gryde

Nu er jeg langt fra et geni i et køkken, og det sker med meget jævne mellemrum, at jeg lige kommer til at brænde noget mad på, hvilket førhen kostede mig en stegepande og en gryde i ny og næ.

Rengør nemt og effektivt din stegepande og gryde

Det eneste smarte ved den situation er, at det ikke er så oplagt at lade mig stå for madlavningen herhjemme hos mig.

Nå men nu tænker jeg jo så, at jeg sikkert ikke er den eneste i hele verden, der har prøvet at brænde mad på, og stå tilbage med en kedelig stegepande eller gryde som ligner noget, kun skraldespanden samler på.

Derfor vil jeg gerne dele mine fif omkring, hvordan du nemt rengør din stegepande eller gryde igen, så du slipper for at ærgre dig over at skulle ud at bruge penge på en ny.

Sådan gør du:

1. Fjern al løst snavs fra din stegepande eller gryde fx med en spartel
2. Drys en portion opvaskepulver ud over din stegepande eller gryde (sørg for at hele overfladen er dækket)
3. Kog noget vand og hæld det over i stegepanden eller gryden, og lad det stå cirka en time
4. Når vandet ikke længere er varmt, kan du så let som ingenting skrubbe stegepanden eller gryden ren med enten børste eller svamp
5. Rengør stegepanden eller gryden på helt normal vis med håndopvaskemiddel eller i maskinen

Og hvorfor er det nu, at tricket her virker Louise? Jo, det skal jeg gerne fortælle dig ganske kort. Opvaskepulver er i udgangspunktet højalkalisk og indeholder derfor en masse effektive baser, som jo bekendt er vores bedste råvare til at opløse fedt og rester fra mad. Varmen fra det kogende vand bidrager også effektivt, da varmen som bekendt også er med til at opløse og blødgøre belægninger som disse.

#Bonusinfo 1: Undgå at brug skarpe genstande, der kan ridse din stegepande eller gryde. Brug blot en børste eller en almindelig køkkensvamp.

#Bonusinfo 2: Har du en stegepande eller en gryde, hvor overfladen ligesom begynder at løsne sig, så bør du smide dem ud,da de er svære at holde rene og dermed uhygiejniske at bruge.

Håber at mine fif har givet dig mod på, enten at pifte dine gamle stegepander eller gryder op.

Pas på dig selv, dem du elsker og dine ting.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

Mest læste artikler