[Rengøring]: Effektiv persiennevask

[Rengøring]: Effektiv persiennevask

Persiennevask afskrækker mange!

Guldkorn om effektiv og nem persiennevask

[SE EVT. VIDEOER længere nede]

Og jeg skal ærligt tilstå, at det heller ikke ligefrem altid har været min favoritopgave.

Men det har ændret sig.

Fordi jeg har fundet ud af, at det slet ikke er spor besværligt, og at det faktisk endda går både nemt og hurtigt når først man er i gang.

Derfor vil jeg gerne dele mine guldkorn om effektiv og nem persiennevask med dig.

Først og fremmest kan du komme rigtig langt med daglig rengøring og let støvsugning af dine persienner. Faktisk mener jeg, at du kan trække tiden mellem dine persiennevask gevaldigt, hvis du blot støvsuger dine persienner med jævne mellemrum. Det eneste du skal gøre er blot at lukke persiennen, og støvsuge den grundrigt med et børstemundstykke hvor lamellerne er lukket henholdsvis den ene vej og den anden vej.

Når det så er sagt, så vil der komme et tidspunkt hvor reel rengøring med vand og sæbe er nødvendigt. Mere genstridigt snavsk fra fx. stearinlys og madsod vil bide sig fast. Og her er det så at man bliver lidt forpustet og tænker, at det bliver noget af en uoverkommelig opgave med det persinnevask der.

Men fortvivl ej. Just do it. Klik din persienne ned. 

#1. Find et sted hvor du kan hænge din persienne op (måske over et badekar, ude under et udhæng, i garage eller ligenede sted hvor der godt med pjaskes lidt med vand selvfølgelig).

#2. Lav en opløsning af meget varmt vand og et mildt rengøringmiddel (varmen fra vandet bidrager meget til den rengørende effekt).

#3. Afmonter evt. endekapper sådan der ikke kommer til at stå vand inde i persiennes overliste og underliste.

#4. Vask først persiennens overliste og derefter underliste. Luk så første persiennen den ene vej og vask hele persiennes overflade. Og luk derefter persiennen den anden vej vask persiennen anden overflade. Brug en blød børste eller en blød svamp så du ikke ridser.

#5. Skyl nu al rengøringsmiddel af og sørg for at der ikke er nogen rester tilbage. Brug gerne koldt vand til at skylle ned med. Åben persiennen og lad den lufttørre lidt.

Voila!

Persiennevask er klaret og du har nu en flot ren persienne klar til ophæng.

Metoden her må kun anvendes til persienner der tåler vand og rengøringsmiddel. Hvis du har en persienne i fx. sart træ kan grundig støvsugning og aftørring med en fugtig klud være din eneste mulighed.

Jeg tvivler på at jeg er den eneste i hele verden, der nogen gange lige har brug for at tage lidt tilløb, men som så bagefter opdager at det gik da meget nemt og godt.

Det er let. Jeg lover det. God arbejdslyst.

Se også mine andre blogindlæg. Her er fx to meget populære om at fjerne hhv. kalk og den mørke rand i toilettet. Værsgo! KLIK PÅ PLAYKNAPPEN.

Kærlig hilsen,
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

Mest læste artikler