Rengørings-ekspert har tre super-råd: Sådan bekæmper du de skjulte bakterie-spredere

Mange mennesker overser de skjulte bakteriespredere, når de gør rent. Med tre simple tips kan du få gjort endnu bedre rent - og det er faktisk ikke så svært.

Når den store rengøring er overstået, dufter hjemmet så dejligt rent bagefter. Men er det nu HELT rent?

Det korte svar er, at det er nok ikke. Og det er, fordi de fleste af os ikke har blik for de skjulte bakteriespredere på døre, håndtag og stikkontakter. 

Det forklarer rengøringseksperten Louise Grønhøj, som står bag firmaet basicClean.dk

  • – Bakterier findes overalt i hjemmet, og de kan derfor aldrig undgås helt. Det er dog vigtigt at være opmærksom på især kontaktflader og facader, som man rører flere gange dagligt, og som derfor kan danne grobund for øget bakterievækst, fortæller Louise Grønhøj i en pressemeddelelse.

Hun har tre gode råd til at få bugt med de skjulte bakteriespredere.

  1. Husk de hyppige kontaktflader

Det er typisk dørgreb, håndtag på køleskabe, stikkontakter og elektroniske devices som fjernbetjeninger, mobiltelefoner og tastaturer, der overses i rengøringen. For at mindske vækst af bakterier og virus i hjemmet er det derfor en rigtig god idé at tørre de mest anvendte kontaktflader over med en ren klud opvredet i varmt vand og sæbe. Det kan derudover være en god idé at afspritte for eksempel dørgreb mindst en gang om dagen for at holde bakterierne nede, siger Louise Grønhøj.

Mange vælger for nemheds skyld at få døre, der ikke kræver så megen rengøring. 

  • – Vi oplever i stigende grad, at danskerne efterspørger massive døre. Massive døre har nemlig en hygiejnisk overfladefinish, som er ganske let at rengøre, og det foretrækker de fleste i dag, siger Peter Sejling, der er salgsdirektør for dør-firmaet Swedoor.

Alligevel bør du for træets skyld – efter at have gjort dørene rene –  tørre efter med en tør klud, understreger han.

  1. Styr på støvet
    – Det er min klare anbefaling, at man kommer omkring alle synlige overflader i hjemmet mindst en gang om ugen for at komme bakterierne til livs. Her kan man opnå et rigtig godt resultat ved at bruge almindelige rengøringsmidler, varmt vand og en ren klud, da det typisk vil nedbryde de fedthinder, der kan gemme sig på overfladerne. Under rengøringen bør man altid huske at udskifte vand og klud løbende og tørre overfladerne efter med et rent viskestykke til sidst, siger Louise Grønhøj fra BasicClean.dk
  1. Rengør i dybden
    – Man bør give hjemmet en dybdegående hovedrengøring mindst to gange om året. Forårets ankomst i marts og april er et oplagt tidspunkt til en forfriskende rengøring efter et koldt vinterhalvår, hvor man har opholdt sig meget inden døre. Ligeledes er tiden op til jul et godt tidspunkt til en grundig rengøring inden vinterens festlige højtider, siger Louise Grønhøj.

Mest læste artikler