[Rengøringsguide]: Sådan rengør du dine havemøbler

[Rengøringsguide]: Sådan rengør du dine havemøbler

havemøblerJeg elsker sommer.

Jeg elsker sol.

Jeg elsker at slænge mig i mine havemøbler.

Nu bor jeg jo ude på landet sammen med min familie, og vi har på nuværende tidspunkt ikke mindre end 4 terrasser med havemøbler. Jeg elsker hver en solkrog og hver en udsigt. Men det betyder selvfølgelig også, at vi har en del havemøbler i forskelligt materiale og forskellig forfatning at rengøre og vedligeholde.

Gamle havemøbler. Nye havemøbler. Havemøbler af plast. Havemøbler af træ. Havemøbler af blandet materialer.

Derfor vil jeg gerne dele min guide til rengøring og vedligehold af havemøbler med dig. Og jeg lover dig at du efterfølgende vil blive begejstret over, hvor lækre og skinnende rene de er blevet.

Plastik-, laminat- og alu-havemøbler:
Havemøbler af disse materialer er meget lette at rengøre. Anvend en opløsning af universalrengøringsmiddel og en blød børste som ikke ridser.

Træ-havemøbler:
Havemøbler af træ kræver en del vedligehold og rengøring, og skal rengøres jævnligt da materialet ellers vil tage skade af kombinationen af snavs, vind og vejr. Rengør møblerne i en opløsning af universalrengøringsmiddel med en blød børste. Det sker tit at træhavemøbler bliver mørke i farven, hvilket typisk er et tegn på svampeangreb og mug. Her kan du med fordel anvende et rengøringsmiddel med desinficerende effekt (bonusinfo: husk at følg produktetanvisningen nøje og vær især opmærksom på virketiden). Øvrig vedligehold – slib og brug maling, olie m.m. efter behov.

Teaktræs-havemøbler:
Netop denne trætyper adskiller sig fra de øvrige, fordi den er stort set vedligeholdelsesfri. Træsorten indeholder store mængder af naturlige olier, og den kan derfor holde sig flot længe, uden at tage samme synlige skade af vind og vejr som øvrige trætyper typisk gør. Men den bliver beskidt fuldstændig på lige fod med alle andre havemøbler. Rengør med en opløsning af universalrengøringsmiddel. Hvis farven på dette type havemøbel bliver lidt mat og grålig i farven kan man med fordel give det en gang ekstra olie.

Generelt:
1. Anvend en blød børste til rengøringen som ikke ridser.
2. Skyl altid rester af sæbevand af dine havemøbler efter endt rengøring.
3. Aftør altid rengjorte havemøbler med en tør og ren klud.

Jeg håber at du får en fantastisk sommer med masser af sol, lys og varme. Og at du kommer til at bruge en masse tid på at hygge dig i dine havemøbler.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

PS: Hvad er dit bedste rengøringsfif til rengøring af havemøbler? Har du nogle guldkorn jeg skal kende til?

PPS: Ses vi på facebook. Der har jeg en side med flere gratis tips og tricks om rengøring, og der bliver mine blogindlæg også vist. KLIK HER.

Læs også: Regnvandstønde – sådan genbruger du regnvandet
 

Mest læste artikler