10 geniale tricks: Det kan du bruge eddike til

Eddike kan få din mikroovn til at skinne, fjerner dårlig lugt i køleskab og ved skraldespanden og drukner de irriterende bananfluer. Det er blot nogle af de helt fantastiske ting en flaske eddike – til under 10 kr. – kan hjælpe dig med i din hverdag.

eddike

Står den ikke i skabet, så skynd dig hen i supermarkedet og læg en flaske hvid eddike i kurven. De penge er godt givet ud, hvis du vil have et nemt mirakelmiddel derhjemme. Her er en liste over nogle af de hverdagsproblemer, eddike kan hjælpe dig med.

1. Svirrende bananfluer

Hæld to dele eddike og en del vand i et glas eller lign. Tilsæt en spsk. sukker og rør. Læg madfilm stramt over glasset. Prik fem huller med en stoppenål. Stil glasset, hvor du sidst så fluerne.

2. Køleskabet lugter

Vask alle flader af med lige dele vand og hvid eddike tilsat et par dråber opvaskemiddel. Hænger lugten ved, så stil en lille skål ufortyndet eddike i køleskabet et par timer.

3. Dårlig lugt ved skraldespanden

Lugter det dårligt ved affaldsspanden under køkkenbordet – skønt du har tømt posen, så prøv følgende: Tag et stykke gammelt brød. Væd det med nogle dråber hvid eddike. Læg det i bunden af en ren affaldspose i skabet, og lad det ligge natten over. Nu er den dårlige lugt væk.

4. Indtørret mad i mikroovnen

Hæld lige dele vand og hvid eddike i en skål beregnet til mikroovn. Sæt ovnen på højeste styrke, anbring skålen og lad væsken koge ca. fire minutter. En blød klud med lidt opvaskemiddel fjerner nu nemt al indtørret mad o.lign. Mikroovnen er skinnende ren.

5. Forlæng bukettens liv

De afskårne blomster holder længere, hvis du til det lunkne vand i vasen tilsætter lidt hvid eddike og 1/2 spsk. sukker. Rør godt, inden blomsterne arrangeres.

6. Ulækker pande

Er din stegepande grim i bunden så hæld lidt hvid eddike og lunkent vand i panden, så den er næsten fuld. Kog panden af i mindst 5 minutter. Nu kan indgroet skidt fjernes. Husk at skylle godt, før du bruger den igen.

7. Opløs genstridig lim

Hvis du har problemer med at få lim ud af tuben, eller hvis du ved en fejl er kommet til at lime noget sammen, så prøv at bruge eddike. Eddike opløser nemlig limen på ingen tid.

8. Mod frosne bilvinduer

Lav en blanding af en del hvid eddike og to dele vand. Hæld den i en sprayflaske.  Rengør dine bilruder, og spray med opløsningen. Nu vil eddiken forhindre duggen i at fryse på bilvinduet.

9. Badeværelset

Hæld en del hvid eddike i spanden med mild sæbevand, når du gør rent på badeværelst. Eddiken får vask, badekar og brusekabine til at skinne og forebygger kalkaflejringer.

10. Saksen 

Klipper saksen dårligt, så tjek bladet. Rengør det med udfortyndet eddike på et stykke vat. Lad evt. vattet ligge et par minutter, så eddiken kan trænge godt ind i urenheder. Skyl og tør. Nu er saksen effektiv igen.

Mest læste artikler