5 fejl, der giver dårlig hygiejne

Ferie, helligdage, fødselsdage, fester og højtider... Der er tusinde gøremål vi skal have ordnet både før, under og efter, men hvordan klarer vi det nemmest, så vi ikke kommer galt af sted i de hygiejniske fælder? Herunder giver vi dig fem gode råd. 

1. Bland aldrig klor med syre

Bland aldrig klorin (klor) med syre som eks. eddike, afkalkningsmiddel wc-rens og lignende En blanding med klorin og syre kan medfører giftige grønne klordampe. Indånding af giftige klordampe medfører at der dannes vand i lungerne og dette bør undgås.

En måde at gøre det nemt er at holde de to midler ”syre” og ”klor” afskilt i husholdningen, så er risikoen elimineret betydeligt.

2. Vask aldrig op med en slidt og beskidt opvaskebørste

Din opvask er ikke renere end din opvaskebørste. Gør det nemt og køb en opvaskebørste med hvide hår, så kan du nemmere holde øje med, hvornår den trænger til en udskiftning eller en tur i opvaskemaskinen.

3. Tør aldrig fingre i viskestykket

Tør aldrig fingre i viskestykket, da rester af snavs på dine hænder og fingre let overføres til viskestykket og videre til din service, og det er ikke optimalt rent hygiejnisk. Tør altid dine fingre og hænder i et rent håndklæde, køkkenrulle eller håndklædepapir.

4. Tør aldrig snavs op fra gulvet med karkluden

Du får nemt overført uønskede mikroorganismer fra gulvet som eksempelvis sygdomsfremkaldende jordbakterier. Det er ikke nok kun at skylle din karklud, da dette kun fortynder mikroorganismerne på kluden. Du kan ikke desinficere eller sterilisere din karklud med en skylning. Dertil er en lun karklud et godt sted at yngle for mikroorganismer.

Brug altid et stykke køkkenrulle eller en gulvklud til pletter på gulvet. Læs flere gode råd om rengøring på Pletvæk.dk.

5. Sæt aldrig indkøbsposen på bordet

Sæt aldrig indkøbsposen på køkken- eller spisebordet, for indkøbsposen har ofte været en tur på jorden ved siden af bil- eller hoveddøren eller på gulvet i butikken.

En uren indkøbspose på køkkenbordet medfører nemt en risiko for at overføre sygdomsfremkaldende mikroorganismer til køkkenbordet og i værste fald videre til maden.

Skulle det ske, så vask køkkenbordet af med varmt vand og sæbe inden der laves mad og hold indkøbsposen på gulvet.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler