6 geniale tricks: de her steder i hjemmet kan rengøres med en lime

Limefrugter er det nye hit i rengøringsskabet. 

Mens alverdens husmødre og -fædre har skrubbet og rengjort med citroner – blandt andet på opfordring af os – dukker nye rengøringstricks op med en anden, og dog beslægtet citrusfrugt: limefrugten.

Den lille grønne frugt kan nemlig meget mere end at agere smagsgiver til de velsmagende drinks fra den lokale bar. Vi serverer her 6 geniale ting, du kan bruge limefrugten til.

1. Hold blomsterne friske

To teskefulde limesaft, en teskefuld blegemiddel og en teskefuld sukker – det er ikke opskriften på din fredagsdrink, men på den blanding som skal i blomstervasen.

Blandingen vil nemlig holde din blomsterbuket frisk og fin meget længere. For mens blegemidlet dræber bakterier, sukkeret ”fodrer” blomsterne vil limejuicen sørge for at gøre vandet mere basisk. En sammenblanding, der er perfekt for buketten.

2. Fjern fiskelugten

Lige så godt som kogt torsk, laksebøffer og røget sild smager, lige så dårligt lugter (resterne) af fiskeretterne.

Men også her kommer limefrugten til redning. Har du smidt skind, ben og rester i skraldespanden, kan du presse lidt limesaft i toppen af skraldespanden. Det fjerner den dårlige lugt hurtigere end du kan lune en fiskefrikadelle.

3. Giv hænderne en omgang

Det er ikke kun stanken fra skraldespanden, at limefrugten kan fikse. Har du hakket hvidløg, løg eller andre ildelugtende fødevarer, så skrub hænderne i en gang limesaft.

Resultatet: ingen kan gætte, at du har stået med hænderne i kødgryderne.

4. Frisk mikroovnen op

Mikroovnen er genial til opvarmning og optøning af alt fra ærter til leverpostej. Til gengæld er den ret bøvlet at holde ren – og en hovedrengøring af det lille apparat er sjældent noget, der overstås på 4 minutter.

Det er dog præcis så lang tid det tager med hjælp fra limefrugten. En halv lime i en skål med vand tilsat to spiseskefulde bagepulver placeres i midten af mikroovnen. Sæt mikroovnen i gang på fuld effekt og giv den 4 minutter.

5. Duftspray til hjemmet

Vand, bagepulver og limesaft er i det hele taget en blanding, der er god til det meste. Putter du blandingen i en sprayflaske, kan du bruge det som luftfrisker til dit hjem.

Blandingen neutraliserer dårligt lugt og spreder i stedet en frisk duft – nemt, billigt og enkelt.

6. Rengør dig selv

Når hjemmet er fikset kan du tage limefrugt-rutinen videre til dig selv. Limefrugtens basiske egenskaber kan komme dig til gode, hvis du starter hver dag med et glas varmt vand tilsat limejuice.

Opskriften er efter gamle Ayurveda-traditioner og skulle eftersigende bekæmpe betændelse, forbedre fordøjelsen og sætte gang i vægttab.

Og med ren krop følger rent hår. Limesaft blandet med kokosolie kan give nyt liv til selv det mest kedelige, slidte og glansløse hår. Bland de to ingredienser, massér ind i håret og lad det sidde i 20-30 minuttet inden du skyller det ud, og vasker efter med shampoo.

Og med den rengøring er du vist klar til en mojito med masser af lime i.

Mest læste artikler