7 ting, du rengør forkert

Nogle gange ser tingene dejligt rene ud, men i virkeligheden trænger de til at blive vasket lidt bedre. Undgå disse 7 typiske rengøringsfejl.

1. Du vasker dine glas forkert

Du har måske nogle smukke gamle glas, som du har arvet eller også har du bare været heldig at finde nogle, som er helt særlige.

Vintage eller håndmalede glas skal oftest vaskes i hånden, og hvis du sætter dem i opvaskemaskinen, så begår du en stor fejl. 

2. Du er for organiseret med dine skeer

Når man sætter bestikket i opvaskemaskinen, så er det som regel lettest, hvis man sætter bestikket, så det peger med ‘hovederne’ opad. Men pas på med at være for organiserede med dine skeer, da du kan risikere, at skeerne “spooner” hinanden og dermed er det ikke al snavs, der forsvinder.

Det er derfor en god ide at vende skeerne skiftevis med ‘hovederne’ opad og nedad.

3. Du skal tørre panden godt af

Du ved det sikkert allerede, men du skal under ingen omstændigheder sætte en pande i opvaskemaskine. Hvis der er brændt mad fast på siderne, så er den bedste løsning faktisk lidt natron (ikke det, du bruger til bagning!).

En ting du måske ikke ved er, at man altid skal tørre sin pande helt af for at undgå rustpletter. Her er det bedst, at du bruger køkkenrulle til at tørre. Er skaden sket, så kan det fjernes med en mild sæbe og en svamp. 

4. Du vasker dine skærebrætter i for koldt vand

Man skrubber og skrubber skærebrættet med vand og sæbe efter at have lavet mad på det, men det er desværre ikke altid nok.

Særligt hvis man har lavet kød på skærebrættet skal man være sikker på, at det bliver helt rent for at undgå, at farlige bakterier sætter sig og går ind i den næste portion mad, du forbereder.

Sørg derfor for at vandet er varmt nok til at slå bakterierne ihjel.

Se her 6 typiske fejl, du begår med skærebrætter.

5. Du rengør ikke hele kaffemaskinen

Det er sjældent man indser, hvor beskidt kaffemaskinen egentlig er, og det er faktisk vigtigt, at man får vasket den regelmæssigt med sæbe og vand for at fjerne alle kafferester. Faktisk er det bedst, hvis man gør det hver dag, hvis du brygger kaffe dagligt.

6. Du passer ikke ordentligt på knivene

Det er rigtigt, at de fleste skæreknive kan komme i opvaskemaskinen medmindre de har et håndtag lavet af træ, men måske er det ikke det værd, at lade opvaskemaskinen klare opgaven, da opvaskemaskinen slider på kniven.

De kan desuden ryge af de små hylder i maskinen, være svære at tage ud uden fare for at komme til at skære sig selv, og så kan de komme til at skære i glas og andet service, hvis de rykker rundt mens de vaskes. Så derfor skal du være helt sikker på, at knivene ligger rigtigt inden, du starter maskinen.

7. Du bruger universalrens til alt

Ja, universalrens kan bruges til det meste, men der er dog alligevel stadigvæk noget, hvor man skal finde knofedtet frem. Man skal nemlig undgå universalrens, når det gælder rustfrit stål. Så hvis du flittigt har brugt det til at rengøre håndvasken, køleskabet og mikroovnen, så skal du i stedet finde et rengøringsmiddel, som er specielt egnet til at rengøre rustfrit stål.

Mest læste artikler