Enkle tips til at rengøre og tørre karaflen

Det kan være næsten umuligt at rengøre en karaffel, men med disse tricks kan du være sikker på, at du kommer helt i bund – uden kalkpletter og grums.

Vanskeligt at få karafler helt rene

Karafler er smukke og anvendelige, og du behøver ikke være vin-entusiast for at bruge dem i husholdningen. Men de kan være besværlige at have med at gøre efter brug, for hvordan kan man rengøre – og tørre – noget, man ikke kan få hånden ned i?
Det har vi samlet en række enkle råd til her:

Sådan rengør du din karaffel

En rødvinskaraffel er en af de sværeste glasting at gøre rent, ikke mindst på grund af vinens beskaffenhed og farveindhold. Men her er to geniale tricks, som du kan benytte med held hver gang.

1. Brug bagepulver. Vi har fundet et gammelt husgeråd til rengøring af termokander, som har samme besværlige form. Det vil også virke optimalt i en karaffel, hvor der fx har været rødvin.
Brug varmt vand og to teskeer bagepulver. Pulveret opløser farvestofferne og grumset på ingen tid.

2. Ris og sulfo. Her kom den hemmelige ingrediens (se videoen nederst i artiklen). Man renser simpelt hen bunden af karaflen med en blanding af sulfo, vand og tørre ris, som man ryster rundt nogle gange.

Sådan tørrer du din karaffel

En god idé er altid at skylle karaflen lige efter brug og omgående stille den til tørre på et særligt karaffel-tørrestativ, som nogle vinelskere har.
Men der er er også andre muligheder – her er to af dem:

1. Brug hårtørreren: Du kan føntørre en karaffel, hvis du gør det umiddelbart efter skylningen. Brug ikke den varmeste indstilling, det tørrer vandet for hurtigt og giver nemmere kalkpletter.

2. Fold et stykke køkkenrulle som en tyndt kræmmerhus og stik spidsen ned i karaflen – det vil suge fugten effektivt ud af karaflen og efterlade den uden pletter.

Video: Ris er den hemmelige ingrediens

Læs også: 12 tips til valg af vinkøleskab

Mest læste artikler