Genialt rengøringstip! Så nemt gør du køleskabet skinnende rent

Det behøver ikke være kedeligt at rengøre køleskabet. Med dette enkle rengøringstip bliver køleskabet skinnende rent på rekordtid!

Rengøring af køleskab

Er det tid til at gøre køleskabet rent? Så er denne artikel lige noget for dig. Inden vi går i gang, skal vi dog først understrege, at det er vigtigt at undgå kemiske rengøringsmidler. Dels hører stærke rengøringsmidler ikke hjemme i et køleskab, hvor du skal opbevare din mad, og dels kan det skade indersiden af køleskabet.

Hvor ofte skal du gøre køleskabet rent?

En almindelig anbefaling er at rengøre køleskabet mindst en gang om måneden. Det kan lyde af meget, men det kan muligvis hjælpe på motivationen, hvis du kan spare penge på det! Hvis du rengør køleskabet ofte, kan du nemlig mindske madspildet, fordi du ikke glemmer de fødevarer, der står længst inde i køleskabet.

Smart rengøringstip – rengør med natron

Og nu til tippet: Alt, hvad du behøver for at gøre dit køleskab skinnende rent helt uden kemikalier, er en fugtig klud og noget natron. Natron fjerner effektivt snavs og madrester.

Strø lidt natron på en fugtig klud, og rengør alle overflader i køleskabet. Afslut med at tørre køleskabet af med en våd klud.

Sådan rengør du køleskabet trin for trin

  1. Tag alle madvarer ud (sæt madvarerne udenfor, hvis det er vinter). Sæt eventuelt varmefølsomme madvarer i en kølepose.
  2. Skal du gøre hovedrent i køleskabet? Så kan det være en god idé at trække stikket ud af køleskabet.
  3. Tag alle hylder og skuffer ud, og vask dem i hånden. Prøv tippet med natron på en fugtig klud.
  4. Tør køleskabets sider af med en våd klud.
  5. Sæt alle hylder og skuffer tilbage. Færdig!

Mest læste artikler