Sådan rengør du silikoneforme – og sådan gør du ikke!

Der er delte meninger om, hvordan de bløde bageforme bliver rengjort mest effektivt. Her er eksperternes bedste tips.

Silikoneforme til bagning er en af de moderne tiders bedste opfindelser.

Silikoneforme ser sarte ud, men kan tåle næsten alt

Silikoneforme til bagning er en af de moderne tiders bedste opfindelser.
Materialet er skabt, så den bagte dej slipper nemmere, og det er mere fleksibelt at arbejde med.
Faktisk er det en af de teknologiske mysterier, for hvordan kan silikone tåle de høje temperaturer – plastic smelter jo?
Men du kan være helt rolig: Dette køkkengrej ser måske sart ud, men det kan tåle mere, end du tror – undtagen én ting, som du kan læse om herunder:

5 vigtige tips til rengøring af silikoneforme til bagning

1. Varmt vand – ad flere omgange

Nogle vil mene, at rigeligt med varmt vand er nok, men de adspurgte eksperter fra thektichn.com er enige om, at sulfo er nødvendigt til rengøringen af silikoneforme efter bagningen.
Det gælder om at få den olierede overflade væk uden at ødelægge materialets gode egenskaber, og det gør man ved at vaske helt almindeligt op, dog med ekstra varmt vand, som opløser fedtstoffet.

2. Du må godt bruge en opvaskemaskine

Nutidens opvaskemaskiner er heftige, men mange silikoneforme kan faktisk tåle en tur i dem. Det er dog vigtigt at undersøge mærket inden. Desuden er det bedst at køre et lettere program og placere formene på øverste hylde i opvaskemaskinen.

3. Varme, varme, varme

Hvis dejen har brændt sig ekstra godt fast nogle steder på formene, kan mere varme faktisk gøre udslaget. Smid de tomme silikoneforme en tur i ovnen på højere temperatur, fx 250 grader, og det brændte drysser som regel af.

4. Brug natron ved meget beskidte jobs

Hvis du har prøvert alt andet, og bageformene stadig virker for fedtede til at lægge ind i skabene igen, kan du benytte dig af vidundermidlet baking soda – natron. Lav en tyk ‘creme’ af sodaen og smør den på de olierede steder. Lad det tørre, og vask efter med varmt vand.

5. Dette middel må du aldrig bruge!

Skuremiddel er forbudt som rengøringsmiddel til silikoneforme. Det ødelægger den behandlede overflade, og det samme gælder den grønne side af rengøringssvampe.

Kilde: Thekitchn.com

Mest læste artikler