Bananfluer – slip af med dem med disse smarte tricks

Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du én gang for alle nemt kan slippe af med de irriterende bananfluer. Se 4 hjemmelavede fælder og vælg den, der passer dig bedst. 

Sæson for bananfluer

Bananfluer invaderer typisk køkkenet omkring august måned, hvor temperaturerne er på sin højeste. Bananfluer flyver oftest rundt i nærheden af frugt, grønt og andre sødlige madvarer, som ikke behøver at ligge i køleskabet. Hunfluerne lægger æg i maden, og larverne lever af de gærceller, som særligt findes i frugt.

Henover efteråret forsvinder bananfluerne igen, fordi temperaturen daler. Men du kan sagtens slippe af med fluerne inden da.

Her er 4 smarte fælder til let af fange bananfluer

1. Fang bananfluer i folie-fælde

Hæld eddike, øl eller en smule rødvin i en skål og dæk den til med plastikfolie. Lav derefter et par huller i folien. Bananfluer vil finde vej ned til væsken, men det vil være noget nær umuligt for dem at komme op igen.

2. Bananfluer drukner i eddike og opvaskemiddel

Hæld lidt eddike og et par dråber opvaskemiddel i en skål. Bananfluer vil tiltrækkes af eddike-lugten, men opvaskemidlet gør, at overfladespændingen ændres, så fluerne drukner.

3. Lav en kegle-fælde til bananfluer

Bananflue fælde lavet af en papirtragt og et glas med frugtrester og vand.
Kegle-fælde til bananfluer (Foto: idényt)

Bland eddike og lidt moden frugt i bunden af en kop. Lav derefter en kegle af papir og placer den med den smalle ende nede i koppen lige over væsken. På denne måde vil bananfluer nemt kunne finde vej gennem keglens brede ende, men de vil have svært ved at komme op gennem den smalle.

4. Bananfluer elsker mælk, sukker og peber

Bland et stort glas mælk, 100 gram rørsukker og 50 gram fint peber i en gryde.

Lad blandingen simre i 10 minutter og hæld den over i en dyb tallerken. Bananfluer vil blive tiltrukket af blandingen og sidenhen sidde fast i den klistrede væske.

Hvordan kommer jeg af med bananfluer?

Du kan komme af med bananfluer ved hjælp af en folie-fælde, som er nem at lave. Bananfluer bliver tiltrukket af eddike-lugt, det er derfor et godt tip at blande eddike med opvaskemiddel.

Hvordan fanger man bananfluer?

Du kan fange bananfluer med en hjemmelavet kegle-fælde. Det er en nem og hurtig måde at komme af med bananfluerne.

Mest læste artikler