Rengøring af opvaskemaskine – sådan gør du

Vasker maskinen ikke ordentlig ren, og sidder der madrester og snavs tilbage, når programmet er færdig? Her er 3 tips til rengøring af opvaskemaskiner og et par bonustips fra en ekspert i opvaskemaskiner.

Sådan gør du din opvaskemaskine ren

Få ren opvask igen

Når du kommer beskidte tallerkner, skåle og bestik i opvaskemaskinen, så er det ikke altid, at snavset ender i afløbet og kloakken.

Hvis du ikke sørger for løbende at holde din opvaskemaskine ren, vil opvaskemaskinens filter og afløb blive ophobningssted for snavs, skidt og bakterier – og så er opvaskemaskinen ikke længere så ren.

Sådan gør du din opvaskemaskine ren

Trænger din opvaskemaskine til en gang rengøring og eftersyn, så er her tre tips til effektiv rengøring af opvaskemaskinen.

  1. Tøm filteret for snavs og madrester. Skyl filtret rent med opvaskemiddel og vand.
  2. Er din opvaskemaskine hårdt ramt, kan du vaske den effektivt igennem med klor eller brun sæbe. Kom klor eller brun sæbe i sæbeholderen og vask igennem 3 gange ved 60 grader. Vask efterfølgende en ekstra omgang uden sæbe for at få skyllet maskinen godt igennem.
  3. Trænger din opvaskemaskine til en afkalkning, kan du anvende citronsyre. Kom citronsyrepulver i sæbedispenseren og kør en almindelig vask. Kør efterfølgende et ekstra vaskeprogram for at få skyllet alle sæberester ud. Husk at sørge for at bruge citronsyrepulver og ikke citronsyre, ellers kan du få problemer med forsikringen. Læs mere om afkalkning med citronsyrepulver og eddike her.

Ekspert i opvaskemasiner

Ingen ønsker at vaske op i en beskidt opvaskemaskine. Sålænge mekanikken i din opvaskemaskine fungerer, er der heller ikke noget, du behøver at finde dig i. Her er et par tips fra en ekspert i hygiejnen i opvaskemaskiner, Michael René. Han er lektor i ernæring ved det sundhedsfaglige institut ved Metropolskolen og ekspert i hygiejne og rengøring.

Sådan bliver opvasken endnu renere

Han forklarer her, hvordan man undgår sæbelus og bekæmper bakterier.

– “Sørg altid for, at der er sæbe, afspændingsmiddel og salt i maskinen, så sæbens effekt er helt optimal. Ellers kan der dannes sæbelus, og så virker sæben ikke så effektivt. Når maskinen har vasket, skal du gerne lade servicen tørre ved en høj temperatur, da det kan virke bakteriedræbende”, forklarer Michael René.

Husk altså altid at fylde op med de tre gyldne ingredienser til en succesfuld opvask: Sæbe, afspændingsmiddel og salt. Og lad opvaskemaskinen stå og køle af efter endt opvaskegang.

Har du også sørget for at holde selve opvaskemaskinen ren, så kan din opvask næsten ikke undgå også at blive perfekt ren.

Mest læste artikler