Sådan fjerner du dårlig lugt fra din vaskemaskine

Lugter din vaskemaskine også grimt og jordslået? Og har dit tøj måske endda også fået en lidt kedelig lugt? Eller vil du bare gerne vide, hvordan du forebygger problemet og vedligeholder din vaskemaskine perfekt?

Lugter din vaskemaskine også grimt og jordslået? Og har dit tøj måske endda også fået en lidt kedelig lugt? Eller vil du bare gerne vide, hvordan du forebygger problemet og vedligeholder din vaskemaskine perfekt?

Så læs min nyeste blog om at fjerne dårlig lugt fra din vaskemaskine herunder.

I den sidste tid har jeg modtaget en række spørgsmål omkring, hvordan man fjerner dårlig lugt fra vaskemaskinen. Og om hvordan man så fremadrettet undergår, at den dårlige lugt fra vaskemaskinen skal komme igen.

Først og fremmest skal du vide, at der kan være mange årsager, til vaskemaskinen kan lugte dårligt. Og når så alt kommer til alt, er der kun en årsag til den dårlige lugt. Nemlig bakterier! Det er med garanti bakterier der lugter, men bakterier kan ophobe sig mange forskellige steder i vaskmaskinen.

Derfor vil jeg anbefale dig, at du først og fremmest tjekker, om der kan være nogen ”forstoppelser” nogen steder i din vaskemaskine. En eventuel forstoppelse er det perfekte hjem for bakterier. Derfor skal du først og fremmest undersøge vaskemaskinens trevlefilter og vaskemaskinens vandlås. Hvis de er stoppet til, skal de selvfølgelig renses.

Efterfølgende kan du foretage denne procedure:

1. Vask en kogevask uden tøj i og uden nogen form for sæbe i
2. Vask en kogevask uden tøj og med en portion flydende brun sæbe i
3. Vask en kogevask uden tøj og med en portion mild citronsyre i
4. Vask en kogevask uden tøj og nogen form for sæbe i

Og så til det lidt mere politiske ukorrekte. Den berømte vasketemperatur er i disse tider en meget omdiskuteret størrelse. Alle anbefaler kun at vaske ved 30 grader. Og det er selvfølgelig også min mening, at vi i udgangspunktet både skal vaske ved lave temperaturer, med lave vandmængder og bruge de nye økoprogrammer. Men når det så er sagt, så har vaskemaskinen altså godt af at blive vasket ordenligt igennem med en kogevask i ny og næ. Den høje varme fra vandet vil nemlig også bidrage med at opløse belægninger og dermed slå bakterier ned.

Hvad løbende vedligehold angår, så er det en god ide:

– At rense vandlås og trevlefilter 1 gang pr. måned
– At vaske en kogevask mindst 1 gang pr. måned
– At komme husholdningseddeike i rummet til skyllemiddel 1 gang pr. måned (det opløser kalk og sæberester)
– At aftørre alle gummilister, sæbeskuffen mm. i en opløsning af varmt vand og universal rengøringsmiddel

Jeg håber at du kan bruge mine fif, og sidder tilbage med fornemmelsen af, at det jo er nemt nok. I hvert fald vil jeg anbefale dig at give mine fif en chance, enten hvis din vaskemaskine allerede lugter dårligt, eller hvis du vil forhindre at din vaskemaskine kommer til at lugte dårligt.

Hav en skøn dag og pas godt på dig selv og dine ting.

Kh.
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk


PS: Følg også mine rengøringsfif på facebook KLIK HER.

Mest læste artikler