Sådan fjerner du fluelort

Sådan fjerner du fluelort


Ja, jeg kunne ikke finde noget pænt ord for det. Omvendt er det måske heller ikke nødvendigt. Fluelort er jo fluelort. Og det korte af det lange er jo sådan set også bare, at det ikke ligefrem pynter, og at de nemt kan være overalt nu her på slutspurten af fluesæsonen.

Læs også: Hestebremser | Undgå bid og larver fra klæg og bremser

Nå men, hvordan er det så lige vi fjerner dem. Altså så let og hurtigt som overhovedet muligt.

De små pletter kan være genstridige, og udfordringen går helt klar på, at man har lyst til at vaske ned med grundrens, men at ikke alle overflader tåler grundrens. Malede overflader og overflader, der ikke tåler rengøringsmidler med høje pH værdier, kan tage skade. Så derfor vil jeg anbefale, at du vasker ned med en opløsning af universalrens. Det, som kan bidrage til mere effektivitet, er at bruge meget varmt vand i opløsningen. Varmen fra vandet vil nemlig bidrage til at opløse og rengøre mere effektivt.

Bekæmpelse af fluer med mønter og vandposer

Du kan bare tænke på forskellen på at rengøre en stegepande i henholdvist koldt og varmt vand. Der ser man tydeligt, hvordan varmen bidrager til at opløse snavset. Det samme gælder, når du renser fluelort ned.

Til loftet kan du sagtens bruge en ren fladmoppe, og vaske ned som var det et gulv. På overflader, som er mindre og mere krogede, er du nødt til at gå mere småt til værks simpelthen med en god mikrofiberklud vædet i vaskevandet. Der er ikke nogen quickfix desværre. Omvendt kan man jo udnytte muligheden til at få gennemført en mindre hovedrengøring.

Med eller uden fluelort.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

Læs også: Hestebremser: hvilken bider, og hvilken efterlader parasitter – klægen eller bremsen?

Mest læste artikler