Sådan fjerner du nemt pletter af stearinlys

Sådan fjerner du nemt pletter af stearinlys

Sådan fjerner du pletter af stearinOkay, jeg tilstår!

Jeg kan ikke få nok.

Stearinlys.

Just bring it on.

Jo flere stearinlys jo bedre. Faktisk synes jeg, at stearinlys er noget nær det hyggeligste.

Dog stopper hyggen i det øjeblik, man spilder den smeltede stearin. Eller er jeg den eneste i hele verden, den slags klodsede ting sker for?

Næppe.

Oh yes, det er ret ærgerligt.

Se min video – KLIK HER.

På hårde blanke overflader tænker jeg, at de fleste kan fixe balladen med den spildte stearin uden problemer, men hvordan er det nu lige, man klarer spildt stearin på tekstiler som fx gulvtæppet, juletræstæppet, yndlingssofaen og den slags?

Jeg vil gerne dele min guide til, hvordan du nemt og effektiv kan fjerne pletter af stearinlys på tekstiler.

Du skal tænke på kulde, varme og acetone.

Og hvis du synes, det lyder lidt som sort snak, så er den gode nyhed heldigvis, at jeg herunder vil forsøge at forklare dig, hvordan du gør.

Sådan helt præcist faktisk…

Klar?

Sådan fjerner du nemt pletter af stearinlys på tekstiler:

1. [Kulde]: Lad pletten størkne og frys på den, så den størkner komplet. Nu er det nemlig lettere at ”banke” på pletten, så den splintrer, og du kan skrabe al løs stearin væk.

2. [Varme]: Find et strygejern og lun det op. Læg køkkenrulle mellem plet og strygejern. Lun indtil rester af stearin smelter, og lad da den rene køkkenrulle suge pletten væk. Gentag behandling så mange gange, som det er nødvendigt. Bliv ved indtil køkkenrullen ikke længere suger stearin op.

3. [Acetone]: Er der stadig rester tilbage, så kan du med fordel pletrense med acetone. Vær dog opmærksom på om tekstilet tåler opløsningsmidlet acetone. Pletrens altid fra plettens yderkant og ind mod midten. Bliv ved indtil du har fjernet alle rester af stearin.

Voila!

Du er færdig.

Og måske har du endda nu reddet det 100 år gamle juletræstæppe eller det fine gulvtæppe.

Jeg ønsker dig en dejlig juletid med masser af varme og rå mængder at hyggelige stearinlys. Hvis uheldet skulle være ude, så ved du nu, hvordan du nemt og effektivt kan fjerne pletter af stearinlys.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, Basicclean.dk

PS: Find flere gratis rengøringsfif på bloggen her.

Mest læste artikler