Sådan pifter du dine havemøbler op

Sådan pifter du dine havemøbler op

Sådan pifter du dine havemøbler op


Så kom foråret for alvor…

Vejrudsigten for de næste dage tegner godt…
Og mine havemøbler er blevet fundet frem og piftet op…

De fremstår nu som skinnende rene og spritnye (selvom de er 4 år gamle)!

Jeg bliver simpelthen bare så begejsteret hver eneste gang, jeg opnår gode rengøringsresultater. For mig er gode rengøringsresultater dem der fornyer, vedligeholder og pynter mine ting. Og i vores galopperende forbgtrugssamfund giver det god mening for mig, at passe godt på de ting vi allerede har anskaffet os.

Derfor får du min GUIDE til at rengøre dine havemøbler, så de kommer til at fremstå pæne, rene, lækre og klar til at blive brugt.

Plastik-, laminat- og alu-havemøbler:
Havemøbler af disse materialer er meget lette at rengøre. Anvend en opløsning af universalrengøringsmiddel med desinficerende effekt og en blød børste som ikke ridser.  

Læs også: Regnvandstønde – sådan genbruger du regnvandet

Træ-havemøbler:
Havemøbler af træ kræver en del vedligehold og rengøring, og skal rengøres jævnligt da materialet ellers vil tage skade af kombinationen af snavs, vind og vejr. Rengør møblerne i en opløsning af universalrengøringsmiddel med desinficerende effekt med en blød børste. Det sker tit at træhavemøbler bliver mørke i farven, hvilket typisk er et tegn på svampeangreb og mug. Her kan du med fordel anvende et rengøringsmiddel med desinficerende effekt (bonusinfo: husk at følg produktetanvisningen nøje og vær især opmærksom på virketiden). Øvrig vedligehold – slib og brug maling, olie m.m. efter behov.

Teaktræs-havemøbler:
Netop denne trætyper adskiller sig fra de øvrige, fordi den er stort set vedligeholdelsesfri. Træsorten indeholder store mængder af naturlige olier, og den kan derfor holde sig flot længe, uden at tage samme synlige skade af vind og vejr som øvrige trætyper typisk gør. Men den bliver beskidt fuldstændig på lige fod med alle andre havemøbler. Rengør med en opløsning af universalrengøringsmiddel med desinficerende effekt. Hvis farven på dette type havemøbel bliver lidt mat og grålig i farven kan man med fordel give det en gang ekstra olie.

Generelt:
1. Anvend en blød børste til rengøringen som ikke ridser.
2. Skyl altid rester af sæbevand af dine havemøbler efter endt rengøring.
3. Aftør altid rengjorte havemøbler med en tør og ren klud.

Jeg ved at resultatet bliver flot, og at din omhu og umage er besværet værd.

Rigtig god fornøjelse. Jeg håber, at du får mange skønne, hyggelige og afslappende stunder i dine pæne, rene og meget lækre havemøbler.

Kærlig hilsen
Louise

PS: Når jeg anbefaler et rengringsmiddel med desinficerende effekt, er det fordi at dette vil fjerne og forhindre eventuelle svampeangreb og mug

PPS: Har du andre gode fif til rengøring og vedligehold af havemøbler?

Mest læste artikler