Sådan rengør du nemt rustfrit stål

Sådan rengør du nemt rustfrit stål

Øj hvor er rustfrit stål et flot materiale.

Du får to opskrifter på, hvordan du nemt kan gøre din ovn ren uden det behøver at tage lang tid

Altså hvis det fremstår pænt, rent og blankt.

Det kan ikke undgås, at blive snavset og fuld af mærker over tid. Fedtede fingre og grimme farveforskelle er nok de typiske rengøringsudfordringer på rustfrit stål.

Og derfor vil jeg dele et af mine bedste og mest enkle fif med dig.

Der findes et hav af produkter til opgaven, som du sagtens kan gå ud at købe, hvis du ønsker det, men det sjove er, at du også kan klare opgaven uden. Faktisk findes vidundermidlet allerede i dit køkkenskab, vil jeg tro.

Madolie!

Jo, du læste rigtigt!

Stål er faktisk et relativt porøst materiale og har derfor brug for jævnlig overfladepleje. Og her kommer helt almindeligt madolie så ind i billedet. Madolie har den skønneste plejende effekt og vil sørge for, at din overflade af rustfrit stål fremstår perfekt.

Det du skal bruge er kun 3 ting:

1. Fnugfri mikrofiberklude
2. Helt almindeligt håndopvaskemiddel
3. En smule madolie

Sådan gør du:

Lav først en opløsning af håndopvaskemiddel og rent varmt vand. Afvask overfladen og fjern al løs snavs. Aftør med en knastør klud. Kom nu en anelse madolie på en klud og poler madolien på overfladen. Lad det stå og trække cirka et kvarters tid, og poler efterfølgende efter med en ny tør klud.

Du vil nu have en ren, lækker og ensartet overflade af rustfrit stål. Og det fine ved metoden her er, at du ikke skal bekymre dig om rester af plejefilm fra alverdens rengøringsmidler i dit køkken, hvor du jo har mad.

# Bonusinfo 1: Brug aldrig skuresvampe eller lignende rengøringsrekvisitter på rustfrit stål, da det kan ridse overfladen og lave grimme mærker.

# Bonusinfo 2: Anvend aldrig et klorholdigt rengøringsmiddel på rustfrit stål. Det vil lave en skade på overfladen.  

# Bonusinfo 3: Undgå kontakt med jern, det kan give anledning til rustpletter.

Og ja, selvfølgelig kan du også vælge at købe en rigtig stålrens, som indeholder både rens og pleje i et trin. Det er blot en temperamentssag. Det vil typisk nok være lidt nemmere at anvende, men du kan opnå samme resultat, hvad enten du vælger den ene metode frem for den anden.

Pas på dig selv og dine ting.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, Basiccelan.dk

Mest læste artikler