Sådan fjerner du gængse sommerpletter som fx. rødvinspletter, jordbærpletter, solcreme mm.

Sådan fjerner du gængse sommerpletter som fx. rødvinspletter, jordbærpletter, solcreme mm.

I år er der da i den grad sommer i Danmark.

Sådan fjerner du gængse sommerpletter

Og selvom jeg for nyligt, er kommet hjem fra en lækker ferie i Italien, så må jeg bare tilstå at jeg er komplet fortryllet af sommeren i Danmark i år.

Her er så varmt, lyst og lækkert.

Strand. Grill. Friske bær. Vin og bobler. Leg i naturen. Og cirka titusinde andre skønne ting.

Vi lever gør vi. OG HVOR DER HANDLES DER SPILDES.

Derfor har jeg lavet en pletguide til dig, som kan hjælpe dig med fif til hvordan du nemt og effektivt kan fjerne de mest gængse sommerpletter.

Værsgo – din sommer pletfjerner guide:

Rødvin:
Du kan pletfjerne med glycerin. Kom glycerin direkte på pletten så hurtigt som muligt, og lad det så gerne virke i cirka et døgn. Derefter pletfjerner du forsigtigt med en fugtig klud med vand og sæbe. Gentag evt. behandlingen hvis det er nødvendigt.

Fedt fra grill:
Du kan pletfjerne med helt almindeligt koncentreret opvaskemiddel. Jo før du pletfjerner jo bedre. Kom opvaskemiddel direkte på pletten og lad det virke nogle timer. Efter endt virketid kommer du det plettede tøj i vaskemaskinen og vasker det helt normalt som du plejer.

Jordbær:
Du kan pletfjerne med en opløsning af citronsyre og vand i forholdet 9:1. Gennemvæd pletten med opløsningen, og påbegynd med at pletfjerne ved let at duppe på pletten med enten svamp eller klud. Afslut med at vaske almindeligt med vand og sæbe.

Græs:
Du kan pletfjerne med en opløsning af 3 forskellige ting. Bland sprit, salmiakspiritus og vand i forholdet 1:3:3. Kom opløsningen direkte på pletten og lade det trække i cirka 30 minutter. Skyl derefter opløsningen af med koldt vand og vask det almindeligt med vand og sæbe. Hvis det er nødvendigt kan du gentagebehandlingen og pletfjerne igen efter samme metode.

Solcreme:
Pletfjren med koncentreret håndopvaskemiddel. Påfør rigeligt håndopvaskemiddel direkte på pletten. Lad det virke en time. Vask efterfølgende tøjet helt almindeligt. 

3 fine Bonusfif:

1. Jo før jo bedre. Fjern pletten så hurtigt som muligt. Det forbedre chancen for et godt resultat.

2. Gnid aldrig på pletten. Dup istedet let fra plettens yderkant og ind mod midten.

3. Opløs og sug væk. Det handler om at opløse pletten, og så efterfølgende suge snavset væk. Husk derfor altid at pletfjerne med en ren klud. Og skift den ud lige så snart den bliver snavset. Og tage så en ny klud og fortsæt så med at pletfjerne.
Håber på en måde du får en masse pletter henover sommeren. For husk, at hvor der handles der spildes.

Pas på dig selv.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj

Mest læste artikler