Sådan fjerner du pletter fra stearin

Sådan fjerner du pletter fra stearin

Sådan fjerner du stædige pletter fra stearin

Jeg er vild med stearinlys, og tænder dem så snart jeg kan slippe afsted med det.

Om aften, om morgen, midt på dagen og altid! (Faktisk har min bedre halvdel bragt dilemmaet omkring stearinlys og luftforurening på banen flere gange. Så tro mig jeg elsker stearinlys).

Nå men, for mig er stearinlys hygge. Og den del er vigtig! Meget vigtig.

Til gengæld er pletter fra stearin ikke ligefrem min favorit. Pletter fra stearin er grimme, og de kan oveni købet være noget af en udfordring at fjerne. Men der er råd at hente, og jeg har her samlet mine bedste fif til dig, så du nemt og nogenlunde enkelt kan fjerne pletter fra stearin:

1. Frys pletten så den fryser sig helt hård, og dermed er nem at slå i stykker og skrabe af. Hvis pletten sidder på noget som kan gå i fryserne, er det optimalt at putte emnet direkte i fryseren. Hvis ikke, så anbefaler jeg dig at bruge knust is i en pose direkte på emnet. Uanset hvordan du fryser pletten, så gælder det at du skal skrabe pletten af så godt som det er muligt imens den er frossen. Al løs stearin skal væk.

2. Nu står du sikkert tilbage med en skjold af stearin. Hvis materialet tåler opløsningsmidler, kan resten af pletten fra stearin fjernes med acetone eller rensebenzin. Hvis ikke materialet tåler opløsningsmidler, kan du med fordel udnytte at stearin smelter allerede ved 60 grader. Du kan varme på pletten enten med et strygejern eller en hårtørrer. Læg et stykke sugende papir/kaffefilter/tynd bomuldsklud på pletten med stearin og varm direkte der ovenpå. Lad det så suge resterne af stearin til sig, i takt med at varmen opløser og smelter det.

Voila. Sådan fjerner du pletter fra stearin. God fornøjelse.

Og husk at nyd dine stearinlys og dem du elsker <3

Kh. Louise

 

Mest læste artikler