Sådan rengør og vedligeholder du dit rå trægulv perfekt

Sådan rengør og vedligeholder du dit rå trægulv perfekt

rå trægulvEt råt ubehandlet trægulv er efter min mening noget af det flotteste.

Men hvordan er det nu lige med rengøring og vedligehold af det rå trægulv?

Lige præcist den gulvtype kan hurtigt komme til at se lidt nusset ud. Og det kan også hurtigt komme til at se enten fedtet eller tørt ud.

Derfor vil jeg gerne dele mine bedste rengøringsfif omkring perfekt rengøring af det rå og ubehandlede trægulv med dig.

Se på gulvet. Er det tørt? Er det fedtet? Er det blevet mørkt?

#1. Hvis det er tørt er det rigtig godt, at vaske det i en opløsning af sæbespåner, som både plejer, og gør gulvet flot ensartet mat.

#2. Er gulvet fedtet, kan du med meget stor fordel vaske det i almindeligt universalrengøringsmiddel opløst i varmt vand. Denne sæbeopløsning vil nemlig opløse og fjerne både fedt og snavs mere effektivt.

#3. Er gulvet blevet mørkt og nusset at se på, skal du faktisk vaske det både i universalrengøringsmiddel og sæbespåner. Altså som et 2 trins projekt. Det kan umiddelbart virke lidt omfattende, men resultatet er værd at arbejde lidt for. Først laver du en opløsning af universalrengøringsmiddel i varmt vand, og vasker gulvet grundigt med en blød børste eller en god svamp. Påfør opløsningen og vask nu i årernes retning. Lad det gerne skumme op og virke nogle minutter. Vask den beskidte sæbeskum væk med rent vand og tør efter med en knastør klud. Lad gulvet blive helt tørt, og lav så nu en opløsning af sæbespåner i varmt vand. Vask og plej gulvet med denne opløsning. Her behøver du til forskel fra før ikke, at vaske efter med rent vand eller tørre efter med en tør klud.

Jeg er vild med rå trægulve, og hvis man blot rengør og vedligeholder jævnligt og korrekt med henholdvis universalrengøringsmiddel og sæbespåner, er det et utroligt nemt gulv, som holder i mange år.

BONUSFIF: VASK ALTID I ÅRERNES RETNING.

GulvvaskGenerelt gælder det, at gulvvask bliver lettere, hvis du har noget godt grej at rengøre med. Derfor vil jeg gerne dele en lille video med dig. Se mit personlige favoritgrej . KLIK HER.

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

PS: Se min video om gulvvask. KLIK HER.

Mest læste artikler