Sådan vinder du rengørings-kampen mod hunde- og kattehår

Er du også ved at gå amok over, at der er hunde- eller kattehår over det hele? Det kan føles som en umulighed at holde huset rent for de små hår uden at skulle finde støvsugeren frem dagligt. Vi giver dig her nogle gode råd til hvordan du nemmest holder dit hus og tøj fri for hunde- og katte hår.

Brug engangsklude i vaskemaskinen

Når du vasker dit tøj, så smid et par engangsklude med i vaskemaskinen. De vil samle de fleste af hårene og dermed hjælpe med at fjerne dem fra dit tøj. Tåler dit vasketøj en tur i tørretumbleren, så kan det også hjælpe til at løsne hårene fra tøjet.

En anden metode kan være at bruge den bløde side af en skuresvamp til at skure tøjet. Det vil fjerne en del af hårene og gøre det nemmere at tage de sidste hår med en fnugrulle.

Sådan fjerner du hunde- og kattehår fra dine gulvtæpper

Inden du går i krig med støvsugeren, så find gulvskrubben frem. Den kan være en stor hjælp til at løsne hårene fra tæppet, så du nemt kan fjerne dem med støvsugeren efterfølgende. Træk gulvskrubben i retning mod dig selv, til du synes hårene er blevet løsnet tilstrækkeligt.

Få gulvet rent

Mange støvsugere har svært ved at håndtere en stor mængde af hunde- og kattehår. For at skåne støvsugeren og spare besværet med at finde den frem, kan du i stedet bruge din gulvmoppe. Gulvmoppen forhindrer, at hårene flyver rundt i rummet, og den kommer nemmere ind i besværlige hjørner.

Udover hunde- og kattehår der svæver rundt på gulvet, så slæber dit kæledyr også andet skidt og snavs med ind i din bolig. For at holde et godt indeklima i dit hjem, kan det derfor være en god idé at bruge en damprenser til at rengøre dine gulve. På den måde kan du få renset dine gulve effektivt og uden brug af kemikalier.

Kilde: Bolius.dk

Mest læste artikler