Skyllemiddel eller ej..

Skyllemiddel eller ej..

Oh jo, skyllemiddel er en omdiskuteret størrelse.

Især fordi skyllemiddel ikke er specielt miljørigtigt.

Men hvad er alternativet?

Mange bruger eddike som alternativ.

Og det er sådan set meget fint, men skyllemiddel og eddike virker helt forskelligt.

Så jeg tænker, at jeg gerne vil dele mine synspunkter med dig, og forklare dig hvorfor du med fordel kan vælge til og fra.

Og at valget afhænger af, hvad du gerne vil opnå.

1. Skyllemiddel tilføjer dit tøj en dejlig duft, det gør det blødt og forhindrer statisk elektricitet ikke mindst. Skyllemiddel laver ligesom en lille hinde omkring tøjet og kan derfor også forhindre, at en dårlig lugt sætter sig i tøjet.

2. Eddike derimod laver alt andet end en hinde omkring tøjet. Eddike binder kalk i vaskevandet og forhindrer dermed, at kalk fælder ud på tøjet, og gør det stift og kedeligt. Det tilføjer ingen duft, men kan i nogen tilfælde fjerne en allerede dårlig lugt fra tøjet. Og hvad angår statisk elektricitet, har det ingen effekt.

Så det er to forskellige virkemåder. Og derfor synes jeg, at det er lidt forkert at sammenligne dem, og bare sige “jeg bruger eddike i stedet for skyllemiddel”, altså uden at vide hvorfor man vælger det ene til og fra.

Men bruger du skyllemiddel kun for at få blødt tøj, så er eddike lige så godt, og så kan du med fordel bruge en lille skvis af det i stedet for. Vil du have duft og mindre statisk elektricitet, så er du nødt til at bruge en anelse skyllemiddel.

Håber mit skriv har inspireret dig til, enten at vælge skyllemidlet fra eller at bruge det af bestemte årsager.

Pas rigtig godt på dig selv og det du holder af ♥

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

Mest læste artikler