DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sorte fuger kan blive helt rene igen med nyt produkt

Med et nyt kit kan du få helt rene vindueskarme eller en flot brusekabine igen. Du skal hverken have sved på panden, besøg af en håndværker eller særlige talenter for at bruge ProtoxFugeRen. Og det virker.

En ellers ren og lækker brusekabine kan godt få et trist look, når fugerne med tiden bliver sorte og grimme af skimmelsvamp. Det er der heldigvis kommet en helt ny og effektiv løsning på. Det er nemlig lykkedes for virksomheden Protox at udvikle et kit, som ikke bare fjerner den overfladiske skimmelsvamp, men også fjerner de dybereliggende misfarvninger. 

– Vi har virkelig været i tænkeboks for at løse det, fortæller direktør Bo Mogensen fra Protox.

– Og vi er kommet frem til en totrinsløsning, som først fjerner den eksisterende skimmelsvamp på overfladen af en hård eller blød fuge i brusekabinen eller i et vindue, og bagefter går ind og påfører en gel, som fjerner de sorte farvepigmenter i dybden, forklarer han.

Skimmelsvamp lever omkring os i luften, men i miljøer med meget fugt eller et dårligt indeklima sætter det sig på fugtige overflader og går til angreb i sorte plamager, som mange kender fra badet. Man kan langt hen ad vejen undgå skimmelsvamp ved selv at holde fugerne tørre, men selv om man husker at lufte ud og tørre af, er det svært at holde fugerne skimmelfri i mange år. Men nu er der hjælp at hente.

Virker selv i sommerhuse

Protox FugeRen har været på markedet siden 1. april, og Bo Mogensen har kun fået gode tilbagemeldinger.

– Den virker både små og store steder. Vi har selv testet den i for eksempel sommerhuse, hvor mange mennesker færdes, og der kan være store problemer med misfarvede fuger, men den fungerer også fint derhjemme hos private.

Der skal nemlig ikke ’de store talenter’ til at bruge ProtoxFugeRen, for der følger en grundig brugsanvisning med produktet.

– Og så har vi også udarbejdet videoer, så man kan se, hvordan man gør, hvis man ikke er typen, der gider læse brugsanvisninger, siger Bo Mogensen med et smil. 

Kittet består først og fremmest af produktet Hysan, som Protox har haft længe på markedet. Det bruger man til at fjerne den overfladiske skimmelsvamp på dag ét. Det skal skrubbes med en medfølgende nylonbørste. Dagen efter påfører man så gelen, som går ned i dybden og fjerner de sorte og grå farver, som skimmelsvamp medfører. 

– Det lugter lidt af svømmehal, men det er ikke så slemt, forsikrer Bo Mogensen. 

Og på det område skiller produktet sig ud.

– Vi har testet alle andre produkter på markedet, og enten så lugter de fælt, eller også virker de ikke så godt. Vi har ikke set andre produkter på markedet, som kan det her, siger Bo Mogensen om ProtoxFugeRen. 

ProtoxFugeRen kan købes i de fleste byggemarkeder og koster mellem 400 og 500 kroner.

Mest læste artikler