Støvsug perfekt og gør mindre rent

Støvsug perfekt og gør mindre rent

Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, StøvsugerJeg elsker at støvsuge!

Jo, du læste rigtigt.

Faktisk gør jeg det typisk både morgen og aften.

Det kan lyde lidt voldsomt at støvsuge 2 gange i døgnet, men sagen er den,  at jeg opnår en hel masse fordele ved det.

Nemlig mindre daglig rengøring.

For al den støv og snavs du dagligt fjerner med støvsugeren, den snavser jo ingen andre steder i dit hjem.

Se min video – KLIK HER.

Nå men, jeg vil gerne dele nogen af mine bedste støvsugetips med dig. 

1. Støvsug systematisk. Altså støvsug systematisk sådan du kommer over hele arealet og undgår “helligdage“.

2. Luft gerne ud med gennemtræk mens du støvsuger, sådan at det støv, som eventuelt hvirvles op, skiftes ud med frisk og rent luft.

3. Sørg for ikke at køre støvsugeren oveni den beskidte overflade. Så hold selve støvsugeren bag dig.

4. Skift pose og filter på din støvsuger efter anvisningen. Det gør en verden til forskel.

Iøvrigt er der jo et hav af forskellige støvsugemodeller at vælge imellem. Og det er nok mest af alt en temperamentsag, hvilken man vælger. Men der er alligevel et par fif, jeg gerne vil dele med dig.

Værsgo: se min video – KLIK HER.

#1 [Sugeevnen]: Det er afgørende, at støvsugeren har en effektiv sugeevne. Det afgøres ikke alene af støvsugerens motorstyrke, men faktisk nærmere af støvsugerens størrelse af støvsugerpose. Derfor anbefaler jeg, at du går efter en støvsuger med en støvsugerpose på mindst 10 liter.

#2 [Ekstraudstyr]: For at få mest glæde af din støvsuger er det vigtigt, at der medfølger et inventar mundstykke (det lille mundstykke til din støvsuger som typisk har en blød børste på) og et fuge mundstykke (det lille spidse mundstykke). De to mundstykker hjælper dig til at udnytte din støvsuger til andet end kun lige at støvsuge dit gulv. Med de to små mundstykker kan du støvsuge møbler, lister, skabe, skuffer og mange andre ting. Og det vil spare dig for meget rengøring med spand og klud.

#3 [Lednings længde]: Hvis du vælger en støvsuger med en lang ledning (fx. 15 meter), får du en lang rækkevidde. Så vil du slippe for hele tiden at skulle afbryde dit arbejde, fordi ledningen på din støvsuger ikke kan nå længere. Det i sig selv vil gøre jobbet meget lettere, og du vil over tid spare mange timer.

#4 [Hepa filter]: Hvis du vælger en støvsuger med et hepa filter betyder det, at selv de mindste partikler tilbageholdes i filtret og du opnår det bedste og mest allergivenlige indeklima. Den del synes jeg er meget aktuel i en tid, hvor rigtig mange mennesker generes af allergi.

#5 [Design, ergonomi og vægt]: Formen på din støvsuger handler i min verden om alt andet end udseende. Men når jeg alligevel bekymrer mig om design, er det simpelthen fordi, at uanset hvor dygtig man er til at støvsuge, så kan det ikke undgås, at man en enkelt gang imellem kommer til at “køre på” noget under sin støvsugning. En støvsuger med runde former ridser mindre ved uheld. Så må designet godt være så gennemtænkt, at det er nemt for dig at løfte din støvsuger fra et sted til et andet. Og derfor er det også vigtigt, at din støvsuger er relativ let.

Håber at have inspireret dig til, at danse endnu mere med din støvsuger <3

Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj, www.basicclean.dk

PS: Fik du set mine fif om nem og effektiv fugerens – KLIK HER.

Mest læste artikler