Støv, støv, støv og atter støv.
Støv af, støv af og atter støv af.
Er det bare mig, eller er det nogen gange som om det ingen ende vil tage? Og er det bare mig, eller kommer det lynhurtigt snigende igen?
Jeg er simpelthen gået ind i opgaven, og har testet 3 forskellige metoder til at fjerne støv, og jeg vil gerne dele mine erfaringer med dig. Ligesom jeg gerne vil give dig, fif nummer 1 om hvad du kan gøre for at mindske støvet i dit hjem
Jeg har testet metoder at støve af på, og jeg vil gerne fortælle dig hvilke ulemper og fordele hver metode har efter min mening:
“Klud på kosteskaft metoden”:
Eller skal vi kalde det for “den gode ældgamle husmoder metode”. Du kan nemt nå loftet med det lange skaft, og en let opvredet klud vil helt bestemt samle nogen støv. Kluden fylder dog ikke så meget, og hvis du skal støve et større areal af, så kan det være noget tidskrævende. Metoden ikke særlig ergonomisk korrekt, og det kræver nogle dumme stillinger at holde skaft og klud rigtigt.
“Traditionel støvkost på kort skaft”:
Skal denne metode så måske kaldes “den de fleste kender til og muligvis bruger”. Støvkosten virker helt bestemt fint, og samler både støv, spindelsvæv m.m. uden nogen problemer. Kosten har dog et relativt kort skaft, og dermed en meget begrænset rækkevidde, hvilket betyder at jeg skal op og stå på noget når jeg fx. tager skyggelisterne ved loftet og arbejder oppe i højden. Desuden sidder alt gammelt støv fast i den, da det ikke er meningen at man skal vaske kosten. Personligt synes jeg, at det er lidt en flad fornemmelse, at gøre rent med noget som er beskidt.
“Ny bøjelig model med aftageligt betræk”:
Skal vi mon så kalde det her for “klassens nye elev metoden”. Kosten har en ret perfekt længde, og jeg kan stå på gulvet og nå til både loft og gulv uden at skulle bukke mig. Det tænker jeg er smart og tidsbesparende, idet jeg ikke skal tumle med hverken stole trappestiger eller andet. Jeg suser bare derudaf. Desuden kan den bøjes, sådan den kan bruges oven på fx. skabe, hylder med mere, og kommer generelt ind alverdens steder uden problemer. Den har et aftageligt betræk af fyldigt plyds, som kan vaskes i maskinen efter behov. Også ret smart tænker jeg.
Når alt kommer til alt, er det nok meget en temperamentsag eller måske endda en vanesag.
Personligt byder jeg “klassens nye elev metoden” velkommen, fordi den er super nem, hurtig, hygiejnisk korrekt og har den bedste ergonomi.
1. Hvorfor er det så lige jeg skal bekymre mig om at støve af Louise? Jo det skal jeg sige dig meget kort. Du skaber et bedre og sundere indeklima.
2. Hvad er det så lige jeg kan gøre for at minimerer støvet Louise? Jo, det skal jeg også sige dig meget kort endda. Du skal være flittig til at lufte ud i den bolig. Gerne 2 gange dagligt. Det vil give mindre støv og et endnu bedre indeklima.
Vidste du, at støv kommer fra os mennesker, og typisk er en kombination af hud, hår, sand, røg, os og sidst men ikke mindst pollen. Altså en herlig sammenblanding af alverdens partikler der suser omkring og til sidst lægger sig som støv.
Så det gælder altså typisk, at der er mest støv de steder hvor du opholder dig mest. Og her tænker jeg straks på under min egen seng, altså ikke fordi jeg er en helt masse nedenunder min seng. Men du forstår nok, at jeg behøver en lur af og til ikke?
Pas på dig selv <3
Kærlig hilsen
Rengøringsekspert, Louise Grønhøj
PS: SE VIDEO MED “KLASSENS NYE ELEV” HER