To søstre fik en lys idé: Slut med farlig plast i rengøringen – ind med pulver og postevand!

To midtjyske søstre har opfundet en metode, som gør op med det miljøfarlige engangsplast, som rengøringsmidler ligger i. Og pulver og vand er alt, hvad du har brug for.

Rengøringsmidler indeholder 90 procent vand, og de kommer i engangsplastik, der er skadeligt for miljøet.

Men der er ingen grund til at smide så meget engangsplastik ud. Og der er heller ingen grund til, at lastbiler skal køre Europa rundt med vandet.

Det er filosofien bag det rengøringsprodukt, som søstrene Sofie og Line Skjødt har opfundet.

Deres produkt er pulver, som ikke er pakket ind i plast – men i papir. Og produktet er fremstillet i Danmark.

  • – Vi blev frustrerede over, hvor mange produkter som pakkes ind uden tanke for miljøet, siger Sofie Skjødt i en pressemeddelelse.
  • – Produkterne er pakket ind i plastik eller metal, selvom det ikke er nødvendigt. Og produkterne er pakket ind, så de ser miljøvenlige ud – uden at være det. Og nogle af produkterne er produceret langt fra Danmark, og dermed er de ikke et miljøvenligt alternativ, når man regner fragten og transporten med, siger hun.

Hun og søsteren Line har i stedet lavet produktet nuuii.

Formålet er at lave et miljøvenligt alternativ – uden at folk skal gøre rent på en anden måde, end de er vant til.

Nuuii er et rengøringspulver, som du opløser i vand fra hanen. På den måde kan du får rengøringsspray, universalrengøring eller opvaskesæbe på samme måde, som du kender det.

  • – Vi har bare taget transport af vand ud af processen, for vand skal transporteres i vandrørene – ikke på vejene, siger Sofie Skjødt.

Firmaet begyndte hjemme i hendes køkken, men nu er det flyttet til et professionelt laboratorium i Midtjylland med kemikere, som lavede de første rengøringsprodukter.

Ingredienserne er danske, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Ellers er de europæiske.

  • – Vores udgangspunkt er hele tiden, at det skal være så bæredygtigt som muligt. Vi laver ikke små gradvise ændringer for at gøre et skidt udgangspunkt lidt grønnere. Vi vælger et radikalt opgør med det kendte og starter grønt, siger Sofie Skjødt.

Næste projekt for søstrene Skjødt er en produktserie til personlig pleje.

Mest læste artikler