10 geniale måder at forny dine sko på

Er dine sko gamle og beskidte at se på? Og er de umulige at gøre pæne? Vent med at smide dem ud. Vi har samlet en liste over 10 geniale måder at få dine sko til at blive som nye igen. 

1. Brug et viskelæder til at fjerne pletter fra dine ruskindssko

Et hvidt viskelæder kan mirakuløst fjerne mørke pletter på dine ruskindssko. Start med at viske forsigtigt på pletten.

2. Brug neglelakfjerner til at rengøre dine sneakers

Ved at bruge neglelakfjerner på gummiet af dine sneakers kan du fjerne genstridige mærker og pletter.

3. Brug bivoks til at gøre dine sko vandafvisende

Du kan bruge bivoks til at gøre dine lærredssko vandafvisende. Gnub bivoksen mod stoffet, indtil det er fordelt jævnt udover dine sko. 

4. Brug en neglefil til at fjerne pletter og skidt fra dine ruskindssko

De rigtig genstridige pletter på ruskind kan ofte fjernes med en neglefil. Start med at bevæge spidsen af neglefilen forsigtigt på pletten, for at se om dette har nogen effekt på pletten.

Vær påpasselig så du ikke ødelægger ruskindet.

5. Brug shampoo til at fjerne oliepletter fra dine sneakers og andre sko

Det lyder simpelt – og det er det. Kom lidt shampoo i det vand du vasker dine sko med og se magien ske. Shampoo er fedtopløseligt, hvilket vil sige, at det har en rigtig god effekt på oliepletter. 

6. Brug hårbalsam til at friske dine lædersko op

Hvis pengepungen er tom, er det et nemt og billigt trick at bruge lidt hårbalsam til at friske dine lædersko op. Start med at komme lidt på indersiden af dine sko, og se hvordan læderet reagerer på balsammen.

7. Brug tandpasta til at fjerne skidt og snavs fra dine lædersko

Prøv at bruge lidt almindelig hvid tandpasta på en blød børste, næste gang du renser dine sko for skidt og snavs. Du vil blive overrasket over resultatet.

8. Brug et almindeligt, sort og hvidt-farvet avispapir til at friske dine blanke sko op

Et gammelt sparetip, når det gælder genopfriskning af blanke sko, er at bruge almindeligt, sort og hvidt-farvet avispapir. Gnid avispapiret hen over skoene, til du har opnået den ønskede effekt. 

9. Brug hvid eddike til at fjerne vandpletter fra dine læderstøvler

Prøv med lidt hvid eddike til at fjerne grimme, indtørrede vandpletter fra dine læderstøvler. Giv derefter dine læderstøvler en god omgang skofedt.

10. Lav dine egne luftforfriskere til dine sure sko

Det er rigtig ærgerligt at måtte smide pæne sko ud, kun fordi de lugter grimt. Prøv derfor i stedet at lave dine egne luftforfriskende duftposer til dine sko. 

Det eneste du skal bruge er: snor, nogle stykker stof på størrelse med servietter, majsmel, bagepulver og duftolie (hvis du vil have en bestemt duft).

Bland 1 del bagepulver, 1 del majsmel og et par dråber duftolie i en lille skål. Bland det hele sammen og placer en spiseskefuld af blandingen i midten af stofstykkerne. Saml herefter stofstykkerne og bind dem sammen med en snor. 

Kom herefter de små poser i dine lugtende sko, når du ikke bruger dem.

Mest læste artikler