Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør vaske dine jeans så sjældent som muligt.

Direktøren for Levi’s har talt

Ja, du læste rigtigt… Dine jeans skal ikke med i vaskemaskinen på vaskedagen. Sådan lyder rådet fra direktøren for det kendte denimbrand Levi’s. Levi’s direktør Chip Bergh anbefaler faktisk, at du så godt som aldrig vasker dine jeans.

Skån dine jeans og nedsæt vandforbruget

Ved at købe et par kvalitets denimjeans sparer du dig selv for vaskebesværet, da et par denimjeans meget sjældent har brug for at blive vasket.

Ved at vaske dine jeans slider du unødvendigt på farven og stoffets fibre, hvilket svækker denimen over tid.

Bergh argumenterer derudover for, at du kan skåne miljøet ved ikke at vaske dine jeans – hvilket også må siges at være en vigtigt faktor.

Sådan holder du dine bukser friske uden vand og sæbe

Nu rynker du måske lidt på næsen og tænker: Men hvordan undgår jeg så at mine jeans blive ulækre over tid?

I mange år har denimelskere dræbt bakterier, ved at lægge deres jeans i fryseren. Dette skulle desuden også fjerne eventuelle uønskede aromaer, der opstår som resultat af bakterier på dine jeans.

Du skal simpelthen bare lægge dine jeans i en plastikpose og smide dem i fryseren natten over. Når du tager dem ud af fryseren kan du eventuelt hænge dine jeans udenfor til en omgang frisk luft i nogle timer ­- og voilá, et par friske jeans.

En fugtig klud kan gøre underværker

Ovenstående fremgangsmåde er god at praktisere en gang om ugen for at holde dine jeans friske. Men hvis dine jeans har fået en plet, hjælper minusgrader og frisk luft sandsynligvis ikke.

Inden du vasker dine denimjeans, så prøv først at tage en fugtig klud og gnubbe på pletten.

Hvis du ikke kan komme udenom at vaske

Har du spildt en hel tallerken Bolognese eller lignende ud over dine jeans, så er der nok ikke nogen vej udenom at vaske.

Vend vrangen ud på dine jeans og vask dem allerhelst i koldt vand med en lille smule sæbe.

Mest læste artikler