Derfor skal du altid vaske nyt tøj

Vidste du, at nyt tøj kan være beskidt? Så beskidt, at det faktisk er mere sikkert at hoppe direkte i et sæt fra genbrugsbutikken?  

Hormonforstyrrende kemikalier i nyt tøj

Vi har allerede fået læst og påskrevet om kemikalier i nyt tøj og ved godt, at det bør vaskes mindst én gang inden brug.

Kemikalierne hænger ved fra fabriksproduktionen, og det er ikke småsager – Miljøstyrelsen har flere gange i de seneste år været ude og advare danskerne om for eksempel hormonforstyrrende stoffer i nye tekstiler.

Men der er også bakterier i din nye cardigan

Men var du klar over, at et par cowboybukser eller en cardigan, der kommer direkte fra den sirlige stak i butikken, også kan være beskidt på en helt anden og mere grundlæggende måde?

Der kan simpelt hen være bakterier fra andre mennesker i, som kun kan vaskes ud ved de højeste grader.

En amerikansk tv-station har lavet en undersøgelse, som du kan følge i videoen herunder. Journalisten gik ud og købte nogle forskellige stykker tøj, også i genbrugsbutikker, og fik det altsammen undersøgt grundigt i et laboratorium.

Nye sko var bakteriebomber

Der var bakterier i det helt nye tøj, særligt i kraven, og genbrugstøjet var nærmest renere. Når det kom til sko, var de nye bakteriebomber.
Det skyldes, at tøjet og skoene er prøvet af andre mennesker flere gange, så det er på ingen måde rent.

Nu er det jo ikke sådan, at man falder død om, hvis man tager et par nye bukser på, når der ikke er tid til at vaske inden festen. Men vær opmærksom på det – der er flere grunde til at give nyanskaffelserne en, måske to, ture i vaskemaskinen.

Se videoen, hvor nyt tøj undersøges i laboratorium

Mest læste artikler