Sådan får du dit tøj til at fremstå nyt i længere tid

Disse tips til, hvordan du får dit tøj til at fremstå nyt i længere tid, er utrolig nemme, og vi lover at du vil se en forskel.

Pas godt på dit tøj

Hvis du vil have dit tøj til at se nyt og pænt ud i længere tid, handler det i bund og grund om, at du sørger for at passe godt på det. Kom godt på vej med disse fire råd.

1. Brug en håndholdt damprenser

Designere og butikker har brugt dem i årevis, og nu er hånddampere heldigvis kommet ned i et prisleje, hvor vi andre også har råd til at investere i sådan en i stedet for et strygejern! Det tager to minutter at få dit tøj til at se pænt og nyt ud – og resultatet er lysår bedre, end hvad du kan opnå ved at stå og kæmpe med strygebræt og strygejern i hele og halve timer.

2. Brug en fnugrulle

Gør det til en vane at rulle dit tøj over med en fnugrulle, inden du går ud ad døren. Du tænker måske ikke over de små hår og bomuldsnullermænd, som er sprunget på dig, mens du gik rundt og gjorde dig klar – men selv bittesmå støvflager er med til at få dit tøj til at se mere brugt og forvasket ud, når du træder ud i dagslyset. Resultatet er klart de to minutters rulletid værd.

3. Vask dit tøj sjældnere

Hver gang, du kører dit tøj gennem vask og centrifugering, slider du på det. Farverne bliver udviskede, og tøjets overflade begynder stille og roligt at fnulre.

Tørretumbler du også? Stop endelig med det. Intet tøj har godt af 45 minutters slid rundt i varmen.

Håndvask i stedet det tøj, du gerne vil bevare pænt, og hæng det på en bøjle for at tørre – og sørg for guds skyld for at adskille hvidt og farvet tøj, hvis du alligevel beslutter dig for at vaske i vaskemaskinen.

4. Snup en fugtig klud på tøj og sko

I tråd med at du bør vaske dit tøj sjældnere for at bevare det pænt, bør du overveje at snuppe en fugtig klud lidt oftere. Dette gælder både små pletter på det tøj, der ellers ikke fejler noget, men også sko. Sørger du for et par gange om ugen at tørre dine sko af med en fugtig klud – og måske endda giver dine skind- og lædersko lidt skofedt, vil de holde sig meget pænere i længere tid. 

Kilde: Woman.dk

Mest læste artikler