denne artikel er sponsoreret

Slut med ildelugtende sportstøj

Sportstøj har det med at komme til at lugte dårligt, og det er svært at komme lugten til livs. Med Rodalon SPORTSVASK fjernes de bakterier, der er årsag til lugten. Både i dit tøj og i din vaskemaskine.   

25-08-2014
vetta

Det er dejligt at bevæge sig. En løbetur i den friske luft. En tur i træningscenteret. Eller måske bare en rask gåtur med hunden eller en times aktiv hækklipning. Men det er knap så dejligt med sportstøj, der lugter af sved. Især ikke, hvis det har fået lov til at ligge lidt for mange timer i sportstasken. 

En lugt, det kan være meget svært at få bugt med trods hyppig vask. Måske ligefrem i en grad, så du har prøvet at kassere sportstøj længe før det er slidt op? 

Den dårlige lugt skyldes nemlig bakterier, der har ideelle vækstbetingelser i fugtigt sportstøj. Mange moderne vaskemidler er fantastiske til at fjerne fedt og pletter, endda ved meget lave temperaturer, men formår ikke at fjerne bakterierne, før temperaturen når op på 60 grader.

 

Det er problematisk af flere årsager. Dels er det ikke altid hensigtsmæssigt at vaske sportstøj ved så høje temperaturer, at det slider på stoffet, men der er også mange vaskemaskiner, der faktisk ikke når op på de lovede 60 grader i tilstrækkelig lang tid til at dræbe bakterierne. Eksempelvis fordi de bruger for lang tid på at opvarme vandet, eller fordi varmelegemet er blevet kalket til, og derfor ikke fungerer optimalt. 

Fjerner over 99 procent af bakterier

Men der er heldigvis ingen grund til hverken at fortvivle, kassere dyrt indkøbt sportstøj før tid eller stå i træningscenteret og være bevidst om, at tøjet ikke ligefrem dufter af roser, selvom det har været i vaskemaskinen. Problemet kan nemlig med lethed løses ved regelmæssigt at benytte et vaskeprodukt, der har direkte effekt på bakterier. Rodalon SPORTSVASK fjerner effektivt og skånsomt bakterier, og dermed også den uønskede og ubehagelige lugt. Også når det benyttes ved lavere temperaturer. Faktisk fjerner Rodalon SPORTSVASK bakterier og lugt helt ned til skånsomme 30 grader. 

  • Læs mere om jordslået tøj her

Direkte tests viser, at Rodalon SPORTSVASK fjerner mere end 99 procent af bakterierne i tøjet.
Derfor er Rodalon SPORTSVASK heller ikke udelukkende til dit beskidte sportstøj. Faktisk kan det i mange tilfælde helt erstatte dit almindelige vaskemiddel, idet størstedelen af vores tøj bliver lagt til vask fordi det lugter dårligt eller måske bare lidt brugt, ikke fordi der nødvendigvis er kommet pletter på.
Du kan bruge Rodalon SPORTSVASK direkte i maskinen, i sæberummet eller en vaskebold, eller du kan bruge det som enten forvask eller i stedet for skyllemiddel. Det anbefales at bruge 50 – 100 ml per vask, afhængigt af, hvor dårligt tøjet lugter samt mængden af tøj. 

  • Læs mere om hvordan du anvender Rodalon her. 

Renser vaskemaskinen 

Rodalon SPORTSVASK er ikke kun godt for dit tøj, det er også sundt for din vaskemaskine. Dårlig lugt fra vaskemaskinen er tegn på, at din vaskemaskine er fuld af bakterier, der risikerer at blive overført til tøjet. Det anbefales at lade luge og sæbeskuffe stå åbne, når maskinen ikke er i brug og med jævne mellemrum køre en vask på 90 grader, der effektivt dræber alle bakterier. Men bruger du regelmæssigt Rodalon SPORTSVASK, behøver du ikke at vaske ved høje temperaturer, måske ligefrem med en tom maskine, for at blive bakterierne kvit. Det sker mens du alligevel vasker dit tøj helt rent og lugtfrit. 

Rodalon SPORTSVASK kan også bruges til sportssko og diverse sportsudstyr som benskinner, knæbeskyttere, handsker, ketchere, våddragter med mere.

Rodalon SPORTSVASK kan købes i de fleste større supermarkeder samt online. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler