Videoguide: Sådan fjerner du kalk på dit armatur

Det er så let at fjerne kalk fra armaturet. Se med her og få 3 gode tips.

At fjerne kalk kan være en stor udfordring for mange. Og det er super ærgerligt. For du kan sagtens fixe opgaven og fjerne grimme kalkaflejringer på under 5 minutter.

Sagen er den, at du bare skal skaffe det rigtige grej og droppe knofedt. At fjerne kalk drejer sig om at indse, at det bare er en kemisk reaktion, der skal til. Syre fjerner kalk. Eller rettere, det går i forbindelse med kalk og opløser kalk.

Brug effektiv syreholdig kalkrens

Når først du har anskaffet dig en effektiv syreholdig kalkrens, vil du helt sikkert blive overrasket over hvor nemt den gør jobbet for dig.

Du kan også bruge fx. almindelige husholdningseddike, hvis nu ikke opgaven er for krævende. Til gengæld så anbefaler vi ikke at du bruger hverken koncentreret saltsyre, eddikesyre eller ligende rene kemikalier. De er ofte lige voldsomme nok til at fjerne kalk med, forstået på den måde at de tit ødelægger overfladen på dit materiale også. Du skal i hvert et tilfælde være ret forsigtig. Og det er jo ikke meningen.

Sådan fjerner du let kalk

1. Spray på armatur og lad det virke 2 min.
2. Skrub med en svamp som ikke ridser
3. Skyl med lunkent vand og tør efter med klud

Se, hvordan du gør i videoen her.

[VIDEO]: Sådan fjerner du kalk på dit amatur Kalkaflejringer: Video af rengøringsekspert, Louise Grønhøj

Husk

Det er altid en gode ide, at sikre at materialet tåler det produkt man vælger at anvende selvfølgelig.

3 gode tips

1. Det er en kæmpe fordel at kunne spray din kalkrens på, sådan kan du lettere påføre produktet på svært tilgængelige steder.

2. Fugt altid overfladen med rent vand først, og kom derefter din kalkrens på den fugtige overflade. Så binder produkt og overflade tit bedre.

3. Virketiden for din kalkrens er faktisk ikke så vigtig. Det er en myte, at det er mere effektivt jo længere din kalkrens den sidder. Der er en bestemt mængde effektive virkestoffer i produktet. Og når de “rent kemisk” er brugt op. Så kan din kalkrens ikke mere. Så kan du med fordel gentage behandlingen med noget friskt kalkrens.

Mest læste artikler