5 smarte låsesystemer til dit smarthus

Er du usikker på hvilket låsesystem du skal vælge til dit smarthus? Her har du fem forskellige forslag.

I dag er nøglefri låse mere end bare fingeraftryk og tastatur. En smartlås er en digital og elektronisk dørlås. App-styring, kontorer med ulige niveauer og tidsprogrammering bliver mere og mere almindeligt. De er som oftest koblet op på dit trådløse netværk, på samme måde som andre smartprodukter. Smartlåsene kan dermed kommunikere og kobles op med andre smartenheder, som din smarttelefon eller smart højtalere.

En smartlås åbnes som oftest med en digital nøglebrik, en unik PIN-kode, eller med mobiltelefonen. Nogle gange kan du også vælge en kombination af de tre til din smartlås. 

Fordele ved et smartlås system

Den aller største fordel ved at have en smartlås i dit smarthus, er fleksibilitet. Bekymringerne om hvorvidt du huskede at låse døren eller ej forsvinder, da det eneste det eneste du behøver at gøre er, at tjekke din telefon. Du behøver ikke længere huske dine nøgler og dette åbner op for, at andre i familien, venner, håndværkere eller pakkeleverandører kan komme ind i huset, kun ved brug af en PIN-kode. 

Det er også en stor sikkerhed i at have en smartlås. Smartlåse kan kobles på dit smarthus-system, som for eksempel kan kommunikere med overvågningskameraer. Du vil derfor få besked om døren bliver låst op, og du kan hurtigt se om en indbrudstyv står foran hoveddøren eller om det blot er børnene som er kommet hjem fra skole.

Her er fem forslag til hvilke smartlåse du kan vælge, opgivet i tilfældig rækkefølge:

Yale

Yale er den første smartlås der udkom, og har længe været dominerende på markedet. Yale ejes af det svenske selskab Assa Abloy, en af verdens største låseproducenter. Denne smartlås fungerer på den måde, at du låser op med en sekscifret kode på et traditionelt tastatur. Du kan have op til 10 forskellige koder således familiemedlemmerne kan have hver sin. 

Der følger også egen nøglebrik med, hvilken kan produceres i op til 5 eksemplarer. Samtidig er der også kommet en app til mobilen, der kan bruges til at låse døren op, varsle om indbrud eller brand og som har en elektronisk dørkikkert, så du kan se hvem der står udenfor din dør.  

ID lock

ID-lock er en norsk smartlås udfordrer til markedslederen Yale. Denne lås bliver styret med enten Z-wave systemet eller Zigbee systemet. Uanset hvilket af de to systemer du bruger, kan du styre låsene med net og mobil.

Smartlåsen har også indbygget indbruds – og brandalarm, således du bliver advaret hvis nogen prøver at bryde ind ad døren, eller hvis temperaturen i rummet øges drastisk. ID Lock bruger ikke fysiske knapper, men hvor man taster sin kode ind på en skærm med berøringsflade. Den har i modsætning til smartlåsen Yale, mulighed for kun to talkoder. 

 

EasyAccess 

En anden norsk smartlås udfordrer er EasyAcess. Denne smartlås kommer i to udgaver: EasyCode og EasyFinger. Her kan begge varianter kobles på Bluetooth, WiFi og Zigbee. De er designet specielt til skandinaviske forhold og klima, og monteres enkelt som en smartlås. 

Du kan let styre og programmere låsen med internettet. Smartlåsen fungerer også sammen med en EasyRing, som mulligør at se hvem som står udenfor, også når du ikke er hjemme. 

 

Danalock

Med Danalock kan du bruge din gamle lås, og dermed slippe for, at montere en helt ny. Det danske selskab har udviklet smartlåsen specielt egnet til privatboliger. De bruger også din eksisterende, manuelle lås. Det eneste du behøver at foretage er at montere den elektroniske enhed uden på nøglehullet. 

Smartlåsen kommunikerer via Bluetooth og Z-Wave, og fungerer også sammen med en række smarthus systemer. Du kan også få den koblet op til Zigbee. 

tedee

tedee forener moderne teknologi med klassisk mekanik. Brandet, der blev etableret i 2017, har base i Warszawa og er producent af en af markededets mindste og mest kraftfulde smartlåse, som opfylder de nyeste sikkerhedsstandarder i TLS 1.3-protokollen.

Smartlåsen kontrolleres med en app, har kontaktløs døråbning, automatisk dørlåsning og gover dig  samtidig fuld kontrol over hvem som får adgang til dit hus uanset hvor du er i verden.

Mest læste artikler