Snart kan du stemmestyre Ikeas intelligente belysning

Ikeas intelligente TRÅDFRI-belysning er budgetvenlig og kan justeres via telefonen, og inden længe vil du også kunne styre systemet ved hjælp af stemmen.

Smart lys i hjemmet

Efterhånden kan mange ting i hjemmet styres med telefon og apps, men næste skridt i det intelligente hjem er at kunne stemmestyre alle elektroniske systemer, for eksempel belysningen.

I april måned lancerede Ikea IKEA TRÅDFRI, som er møbelgigantens bud på intelligent belysning til hjemmet, og snart bliver Ikeas intelligente belysning endnu klogere.

Budgetvenligt smart home

Ikeas smarte system kræver blot, at du udskifter pærerne i hjemmet med TRÅDFRI LED-pærerne, og så kan systemet justeres med en lille fjernbetjening eller via TRÅDFRI-app’en, så du kan vælge mellem varmt og koldt lys.

– Med TRÅDFRI har vi fjernet alt det, der er kompliceret og dyrt ved intelligente belysning. Vores produkter kan spille sammen med de andre produkter på markedet og kan dermed fungere med de smart home-løsninger, folk allerede har, udtaler Oliver Fricke, salgsleder for Belysning hos Ikea Danmark.

Om kort tid bliver det endda endnu nemmere at styre systemet, da Ikea gør det muligt at stemmestyre belysningen via Amazon Alexa, Google Assistant, Apples Home app og Siri.

Fremtid i det intelligente hjem

Ikea mener, at der er stort potentiale i det intelligente hjem, og de forventer at udforske dette område mere i fremtiden.

– Vi ønsker at gøre smart belysning tilgængelig for alle. Derfor fortsætter vi med at lave produkter, der kan fungere sammen med de produkter, der allerede er på markedet, siger Oliver Fricke.

Stemmestyringsfunktionen bliver tilgængelig sidst på sommeren.

Mest læste artikler