Danskere tager SmartHome produkter til sig i stor stil

Hvis du anvender SmartHome produkter, er du langt fra den eneste. Nye tal fra danmarks statistik viser nemlig, at Danmark har europarekord i brug af SmartHome produkter. Læs med og se listen over de lande, der ligger højest på listen over brug af SmartHome produkter, og hvem der er den typiske forbruger.

SmartHome produkter bliver mere og mere udbredt i de danske hjem. Faktisk er vi det land i Europa, der gør mest brug af smart-home produkter, viser tal fra Danmarks Statistik. Men hvad er et smart-home egentligt og er det virkelig så smart?

Et SmartHome er et begreb, som indikerer at du har elektroniske produkter i dit hjem, som ofte er koblet til hinanden og som du kan styre fra én enkelt enhed. Ofte din mobiltelefon eller sågar din stemme. Det kan for eksempel være at din ovn giver dig besked, når kødet der er i gang med at blive tilberedt, har den rigtige temperatur, en opvaskemaskine du kan sætte i gang, selvom du er flere kilometer væk, belysning, der har en speciel farve alt efter, hvad du har indstillet den til på din telefon eller højtalere, hvor lyden følger dig rundt i hjemmet. 

Hvis det fungerer, så er det godt nok smart. Og det synes 23 procent af danskerne tilsyneladende også. Det er nemlig så mange, der har betjent et smart home produkt indenfor de seneste 3 måneder.

Nederlandene følger lige i hælene på danskerne med 21 procent, og Sverige og Norge ligger 4 procent under danskerne med 19 procent.
I nedenstående tabel ses listen over de 12 lande, der har det største forbrug af SmartHome produkter. 

Men hvem er det, der anvender produkterne i Danmark?

Det er nemlig tydeligt at se, at der er en specifik målgruppe for folk, der er særligt glade for SmartHome produkter.
Af nedenstående tabel ses det, at den typiske ejer af smart-home produkter, er en 34-44 årig mand med en længere videregående uddannelse. 

  Hvem bruger smart home produkter

Kilde: Danmarks Statistik

Mest læste artikler