DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Nyd haven mere – 6 grunde til at købe en robotplæneklipper

For nogle kan det at slå græs være en nydelse, mens det for de fleste andre er en sur pligt, man helst ville være fri for. Uanset hvad så skal græsplænen jo holdes, men hvorfor ikke gøre det nemt?

Hører du til blandt dem, der holder af en nytrimmet græsplæne, men ikke rigtig gider besværet med at klippe den, så kan det være, at en robotplæneklipper er det rigtige valg for dig. Her 6 gode grunde til hvorfor en robotplæneklipper er det rigtige valg.

1. Flot græsplæne uden ukrudt

Ud over at slippe for arbejdet med selv at slå plænen, har robotplæneklippere også den fordel, at de letter dig for en anden besværlig del af havearbejdet, nemlig at fjerne ukrudt.

Robotplæneklippere er med til at holde ukrudt nede og på sigt helt fjerne en stor del af det! Ved at skære ukrudtet ofte, dør planterne nemlig, fordi at de bruger alt deres vand fra rødderne på at skabe nye skud.

Dette virker også på mos, så har du meget mos i plænen, kan en robotplæneklipper være en vigtig del af løsningen.

2. Mindre støj

Selv på støjsiden er der flest plusser. Robotterne larmer mindre end de benzin eller eldrevne modeller. Mange nye robotplæneklippere er faktisk så lydløse, at de ikke generer naboer, selvom de kører meget.

3. Du slipper (måske) for muldvarpen

Mange ejere af robotplæneklippere, oplever også at muldvarpe forsvinder fra haven. Der findes dog ikke videnskabeligt bevis for det, endnu da. Man antager at de bliver forstyrret af plæneklipperen, så de derfor vælger at flytte andre steder hen.

4. Mindre slid på dig selv

Med en robotplæneklipper slipper du for en stor del af det fysiske slid, der er i haven. De kan kobles til din smartphone og tablet, så du nemt og hurtigt kan planlægge ruten og løbende give maskinen kommandoer fra hvor du sidder – om det er i sofaen, på vej hjem fra arbejde eller i havestolen.

5. Ingen striber eller forkerte mønstre

Nogle robotplæneklippere kører aldrig i det samme mønster og laver derfor ikke grimme striber på plænen. I stedet bliver det hele klippet jævnt og pænt.

6. Ingen planlægning

Med en robotplæneklipper skal du ikke planlægge og afsætte tid til plænen. Når først den er sat op, så ordner den det hele selv. Dog så skal man lige huske at sætte tid af til opsætning, da der skal lægges ledning ud i græsplænen. Køber du din robotplæneklipper fra en lokal forhandler, kan han ordne installation og opsætning.

Et godt tip er at robotplæneklipperen skal serviceres for at holde sig i topform sæon efter sæson.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler