Dette apparat fortæller dig om luften i dit hjem gør dig syg

Ny vejrstation er specialiseret i at måle dit indeklima og vise resultaterne på mobilen, så du altid kan se, om alt er ok. Producenterne bag "Netatmo" er nu også begyndt at samarbejde med danske Velux. Læs mere her og fortæl os, om måling af indeklimaet er noget for dig.  

Intet indeklima på DMI

Indeklimaet er drilsk. Nogle gange kan man mærke, når der er noget galt. Generelt er indeklimaet dog usynligt, og da hverken dmi.dk eller yr.no er i stand til at vise målinger af klimaet hjemme i din bolig, må man ofte basere sin vurdering på rene gætterier. Kvaliteten af luften indendørs lader sig dårligt måle, medmindre man har et stort batteri af videnskabelige måleinstrumenter.

Eller sådan har det været indtil nu. 

Vejrstationen Netatmo

Det amerikanske firma Netatmo har nemlig for nylig introduceret en handy vejrstation og dertilhørende app. Det erklærede mål for Netatmo vejrstationen er at kunne levere målinger af indeklimaet når som helst og hvor som helst. Målingerne kan nemlig altid tjekkes på mobilen, hvor man også vil kunne hente statistik om udviklingen i indeklimaet over tid.

Sådan måler Netatmo indeklimaet

Måling af indeklimaet via Netamos klimamåler.  

Netatmo klimamåleren skal konfigureres via et USB-kabel, derefter fungerer den trådløst .

 

Netatmos tal er baseret på 4 typer af målinger: 

  1. Temperatur
  2. Fugtighed
  3. Kvaliteten af luften indendørs baseret på CO2
  4. Støj baseret på decibel

De to første tal baserer sig på generelle udendørs tal, som DMI også kan levere. De to sidste er baseret på lokale data, som bliver målt i din bolig.

Forekomsten af CO2 i et rum er en ny indikator at operere med i forhold til andre klima- og vejrmålere. Det er et tal, som det kun giver mening at måle ultralokalt. Det samme er tilfældet med decibel.

Tallene giver boligejerne mulighed for at reagere øjeblikkeligt for at forbedre indeklimaet i boligen. Det kan være helt banale ting som at åbne op for et vindue eller at skrue ned for musikken.  

Læs også: planter i stuen kan give et bedre indeklima

Samarbejde med Velux

I begyndelsen af 2017 annoncerede Velux, den store danske spiller inden for vinduer og klimabeskyttelse, at firmaet ville indgå i et et partnerskab med Netatmo. På Velux’ hjemmeside beskrives Netamo som et “revolutionerende smart home selskab”. Der er således meget, der tyder på, at Velux har store forventninger til samarbejdet med Netatmo.

Det er planen, at den fælles frugt af sammarbejdert skal lanceres medio januar 2018. Det nye produkt skal efter planen omfatte en digital styring af Velux’ Integra tagvinduer og firmaets forskellige solafkærmende produkter. Disse funktioner skal alle kunne styres via en app til både iOS og Android. 

Netatmo i handelen

Netatmos produkt kan allerede fås visse steder i handelen i Danmark, men det er hovedsageligt via webshops, at danskere i dag har mulighed for at erhverve sig Netamos klimavejrstation. Prisen ligger pt. omkring 1200 kroner. Udover vejrstation producerer Netatmo også blandt andet en røgalarm og et overvågningskamera.  

Læs også: Sådan får du styr på fugten i dig hus

Fungerer indeklimamåleren?

Vi har på idényt ikke haft mulighed for at teste Netamoas indeklimamåler. Det er der måske nogle af vores brugere, der har. Har du det, vil vi gerne høre fra dig. Derudover er vi også nysgerrige efter at høre, om der her i Danmark er behov for et produkt til at måle indeklima med. 

Har du lyst, vil vi derfor blive glade, hvis du har vil give dit besyv med i vores lille indeklimatiske brugerundersøgelse herunder. 

Mest læste artikler