DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Familien Smart: et år i fremtiden

De næste 12 måneder har vi fået lov til at ombygge familien Bæks hjem til det ultimative smarthome. Du kan følge familiens rejse ind i smarthome-universet på idenyt.dk hele året.

Det summer af liv i familien Bæks hjem i en forstad nord for København. Tvillingerne Albert og Elliot har søgt ly på deres værelse, hvor de sidder med hver sin iPad, mens elektrikere og andet godtfolk er ved at endevende deres og forældrenes hjem.

Forældrene, Henrik og Christel Bæk, har nemlig været modige nok til at invitere idenyt, Expert, Punkt 1 og en række samarbejdspartnere indenfor, for at forvandle deres hjem til et vaskeægte smarthome.

Derfor er tre elektrikere fra firmaet D.H.I.M. netop nu i gang med at gennemgå og kortlægge samtlige af husets elinstallationer, mens Christel Bæk fra sin plads ved spisebordet kan se køkkenet blive skilt ad. Familien skal nemlig have installeret en ny ovn med damp og sous vide.

I et andet rum hjælper Henrik Bæk med at installere en Anyware smartadaptor i en lampe i børnenes legeværelse.

 • Det bliver sjovt at prøve, hvordan det er at bo i et hjem med så mange smarte funktioner. Vi har et håb om, at vi som familie kan få noget, der kan gøre vores hverdag meget nemmere, fortæller Henrik Bæk

12 måneders test

Lige nu virker det ganske uoverskueligt, men familien har god tid til at vænne sig til den nye virkelighed. De næste 12 måneder har læserne af idenyt og idenyt.dk nemlig mulighed for at følge, hvordan det ændrer familiens liv at være omgivet af nogle af de mest interessante gadgets på markedet lige nu.

 • Måske især som mand er det sjovt med noget lir. Jeg glæder mig til, at jeg bare kan bede om det, hvis jeg har lyst til at høre musik – eller spørge ud i rummet, hvis jeg vil undersøge noget. Det synes børnene også er enormt sjovt. De har for eksempel fået en Google Home på værelset, som de hele tiden taler til, siger Henrik Bæk grinende.

Snart kan hele familien tale med hjemmet via telefonen. De kan både få liverapporter om alt fra indeklima til høje lyde eller pludselige bevægelser og få alarm, hvis der skulle opstå brand.

Og det sidste, er vist en rigtig god idé. I hvert fald lyder der pludselig et råb fra køkkenet.

I deres gennemgang af huset el-installationer har D.H.IM. fundet et lampeudtag, hvor afsvedne ledninger under det nedsænkede loft fortæller sin klare historie om, hvor galt det kunne være gået.

Lampen bliver repareret, og stedet tegnet ind på det digitale kort, sådan at den næste elektriker, der er i huset, også ved, præcis hvor ledningerne ligger, og hvad der er blevet gjort.

Video | Mød Familien Smart

Hjælp til en travl hverdag

I den mere fredelige afdeling er familiens nye ovn blevet installeret. En moppedreng af en dampovn, hvis indbyggede sous vide-funktion særligt er noget Henrik Bæk ser frem til at bruge.

 • Alle burde have en sous vide-ovn. Det er så genialt. Vi kan sætte kødet i ovnen om morgenen, og så er det alligevel lækkert og mørt, når vi serverer det om aftenen. På den måde kan vi bruge al vores energi på vores gæster i stedet for på at lave mad, fortæller han.

Når det handler om praktik er ovnen dog langt fra den eneste spændende nyhed, familien kommer til at få glæde af. I løbet af de næste par uger bliver en ny opvaskemaskine og en espressomaskine nemlig installeret i køkkenet, mens bryggerset bliver beriget med en ny vaskemaskine, tørretumbler og støvsuger. Alt sammen noget, der forhåbentlig kan gøre en stor forskel i den daglige trummerum, fortæller Henrik Bæk.

 • Især Christel synes, at det sjoveste ved denne her oplevelse bliver at se, om hverdagen bliver nemmere, når vi kan ringe til støvsugeren eller vaskemaskinen og bede den om at starte. Eller fortælle google hvad der skal på indkøbslisten til imorgen, så vi ikke glemmer det i butikken, tilføjer han.

Det skal familien smart teste

Komplet produktliste fra alle samarbejdspartnere:

 • SIEMENS OPVASKEMASKINE med Home Connect, der giver familien fuld kontrol over maskinen, uanset hvor de er, via Home Connect-appen. Leveret af Punkt1.
 • SIEMENS ESPRESSOMASKINE, der kan styres gennem Home Connect-appen. Leveret af Punkt1.
 • PHILIPS STAVSTØVSUGER uden ledning og med 65 minutters batteritid. Leveret af Punkt1.
 • ANYWARE SMART-ADAPTERE, der gør familiens eksisterende lamper intelligente. Leveret af Anyware.
 • AEG PUREBLACK KOGEPLADE, der er udstyret med MaxiSense-teknologi. Leveret af Punkt1.
 • AEG SOUS-VIDE-designovn. Leveret af Punkt1.
 • AEG AUTODOSE VASKEMASKINE, der kan fjernbetjenes via familiens smartphones. Leveret af Punkt1.
 • AEG TØRRETUMBLER med Mix XL-program. Leveret af Punkt1.
 • SAMSUNG 65″ 4K-QLED SMART TV, der kan omdanne fjernsynet til en organisk del af familiens hjem med funktioner som musikafspilning, visning af tiden, vejrudsigt, nyheder og trafikoplysninger. Leveret af Expert.
 • HARMAN KARDON SOUNDBAR, SURROUND OG SUBWOOFER, der skal skabe gode lydoplevelser i hjemmet. Leveret af Expert.
 • GOOGLE NEST HOME HUB, der kontrollerer alle familiens smartenheder uden besvær. Leveret af Google.
 • GOOGLE NEST RØGALARM SAMT UDENDØRS- OG INDENDØRS-KAMERAER, der sender advarsler til familiens telefoner, når de registrerer uventet aktivitet. Leveret af Google.
 • DHIM digital plantegning og gennemgang af alle elektriske installationer i huset. Leveret af DHIM.

Hovedpartnere: Expert og Punkt1.

Mest læste artikler