DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Familiens smarte sikkerhedsudstyr spottede en indbrudstyv i vinduet

Et bip på telefonen afslørede en mulig indbrudstyv, der var i færd med at kigge gennem ruderne, til familiens hjem.

Et lille bip fra Henrik Bæks mobiltelefon afslører, at kameraet har opfanget en bevægelse gennem vinduet i Familien Smarts nordsjællandske hjem.

Henrik er på vej hjem fra arbejde, og ser ikke beskeden før han sidder i sofaen en halv time senere. Men det er ikke et rart filmklip, der toner frem. På skærmen ser han ansigtet af en fremmed mand, der kigger ind gennem familiens vinduer.

Men han gør ikke mere end det. Måske fordi han får øje på et af familiens sikkerhedskameraer. I hvert fald forsvinder han fra huset uden at bryde ind.

  • Det er ikke rart at vide, at der har været nogen her, kort før vi selv kom hjem, men på den anden side, ved vi jo også nu, alle de gange, der ikke har været nogen. Det er jo en sikkerhed og en tryghed og så har vi jo fanget ham på billeder som vi kan give videre, fortæller han.

Familien Smart er en helt almindelig dansk familie med far Henrik, mor Christel og tvillingerne Albert og Elliot. I et år skal de teste et væld af nye smarthome-produkter og fortælle læserne om, hvordan det rent faktisk er at lave i et vaskeægte smarthome. Og de smarte produkter øger i den grad sikkerheden i familiens hjem.

Smil du er på

Familien har sikret sig billederne af den mulige indbrudstyv, som de har delt med politiet og så har de udvidet deres abonnement hos Google Nest, så de fremover har endnu mere kontrol over de optagelser, kameraerne i deres hjem laver.

  • Vi har måtte opgradere et par steder efter vi fik et smart-hjem, for at kunne følge med. Vi måtte udvide vores internetforbindelse til fiber, sådan at den kunne trække alle de ting vi har kørende nu og så har vi valgt at investere i det her abonnement, men det er i den grad pengene værd, med alt det vi får igen, lyder det fra familien.

Det meste af tiden lever familien Google Nest-udstyr et stille liv. Familiens tre kameraer, hvor den ene sidder på en dørklokke samt den wifi-opkoblede brand- og kulilte-alarm er alt sammen koblet op til forældrenes telefoner og til den Google Nest Hub og Google Mini som familien har i hjemmet.

  • Det er især drengene, der er glade for at snakke med Google-apparaterne, og som viser dem frem, når vi har gæster på besøg, men dørklokken med indbygget kamera og mikrofon, har jeg brugt når jeg har skullet have noget leveret, mens jeg ikke var hjemme. Forleden kom der et bud med en pakke, mens jeg var ude at handle og jeg kunne se på min telefon, da han trykkede på ringeklokken. Så kunne jeg sige, at han bare kunne stille pakken foran døren, så jeg slap for at hente den i en pakkebutik dagen efter, fortæller Henrik Bæk.

Men det er faktisk ikke kun med kameraer og røgalarmer, at familien er sikret. Som det allerførste, da familien fik installeret de mange smarte produkter, fik familien også en gennemgang af alle husets elinstallationer, der blev tegnet ind på et elektronisk kort af virksomheden D.H.I.M.

I forbindelse med den gennemgang blev der også fundet brandfarlige installationer, som efterfølgende kunne udbedres – til familiens store glæde.

Mest læste artikler