DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Genial ovn tilbereder kyllingen på kun 12 minutter

På rekordtid varmes maden op i kombiovnen fra Siemens. Årsagen er en genial funktion.

Familien Smart – en fynsk familie på fem, som har sagt ja til at lade idenyt, Punkt1 og Expert omdanne deres hjem til det ultimative smarthome – kokkererer nu aftensmaden på rekordtid.

Det har de gjort, siden de fik installeret Siemens iQ700 kombiovn, som kombinerer almindelige ovnfunktioner med mikrofunktioner. Tilberedningstiden kan dermed reduceres med op til 50 procent – uden at det går ud over hverken konsistens eller smag. 

– Jeg er specielt glad for mikro-kombi funktionen. Det er mega genialt i en travl hverdag, fortæller mor Ditte, som sammen med sin mand Brian har nok at se til med tre børn, og alt der følger med af fritidsaktiviteter samt henten og bringen. 

– For eksempel hvis vi kommer hjem efter fodbold og skal have kyllingebryst med rodfrugter. I den gamle ovn ville det i hvert fald tage en halv time at lave det. Men nu tager det 12 minutter.

Varmer op til 300 grader

Ovnens coolStart-funktion kan tilmed sætte yderligere fut under madlavningen. Med den funktion kan frosne færdigretter sættes direkte i ovnen og tilberedes på samme tid, som hvis de var tøet op på forhånd.

– Hvis man for eksempel har glemt at tage kød op om morgenen, gør det ikke noget, fordi det går mega hurtigt at tø op med mikrofunktionen. Det tager cirka den halve tid at lave mad, fortæller Ditte. 

Helt op til 300 grader kan iQ700 kombiovnen fra Siemens varme, hvilket er et stort hit hos familien, eftersom hjemmelavede pizzaer nu kan serveres efter kun ti minutter. Derudover sparer de også tid på rengøringen, da ovnen med et enkelt tryk på en knap kan rengøre sig selv. Alle fedtrester og fastbrændt skidt fra bagning og stegning forvandles således til aske ved ekstrahøje temperaturer, og familien skal derefter blot tørre overfladerne af med en fugtig klud.

Kaffen er som på en café

Ud over ovnen vækker også familien Smarts nye kaffemaskine glæde i køkkenet. Den såkaldte iQ700 kaffemaskine fra Siemens har således dårligt stået stille siden dens ankomst, og den har brygget alt fra cappuccino til espresso macchiato til familien. 

– Den er bare fantastisk. Det er faktisk den, vi er allermest glade for. Man kan få lige den kaffe, man har lyst til, og så er det altid friskkværnet kaffe. Det er virkelig god kaffe, og den er virkelig nem at betjene, fortæller Ditte.

Kaffemaskinen tilpasser automatisk kværnetiden til bønnesorten, der males, så Ditte og Brian altid får den perfekte mængde til deres foretrukne kaffe.

– Jeg vil faktisk sige, at det smager som den kaffe, man kan tage ind til byen og købe på en café, fortæller Ditte.

– Tidligere drak jeg jo bare filterkaffe som alle andre, men det kan jeg næsten ikke mere. Nu venter jeg gladeligt, til jeg kommer hjem fra arbejde, så jeg kan få en god kop kaffe.

Ditte fortæller også, at kaffemaskinen er særdeles nem at gøre ren. Normalt kan kaffemaskiner med et mælkesystem ellers godt blive uhygiejniske meget hurtigt, men iQ700 kaffemaskinen fra Siemens har et damprengøringssystem, som automatisk rengør den efter brug. Familien slipper dermed for at rengøre mælkesystemet hver dag og kan koncentrere sig om at slappe af med en god kop kaffe.

Både kombiovnen og kaffemaskinen er tilsluttet Siemens’ Home Connect-app, hvor de blandt andet kan finde opskrifter eller vælge den type kaffe, de vil have og sætte ind i en ‘playliste’. Kaffemaskinen forbereder så kaffespecialiteterne fra playlisten én efter én.

Video – følg familien Smart

Du kan selv se, hvordan familien Smart har taget imod deres nye kaffemaskine fra Siemens i videoen herunder:

Mest læste artikler