DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan skaber du en ny dimension i dit hjem med el-renovering

Planlægger du en gennemgående renovering eller modernisering af dit hjem? Så går du sikkert også med overvejelserne om hvilken el-installation, der passer bedst til dig og din bolig. Læs med her og få gode råd til, hvordan du får en nemmere og smartere hverdag.

El-renovering er i dag meget mere end, hvor du skal placere dine kontakter og trække dine kabler. Nu findes muligheden nemlig for at skabe et intelligent hjem, der er smart og hænger sammen – både når det gælder lys, internet, alarmer, ventilation og meget mere. Du designer selv pakken, der skal installeres i din bolig og vælger selv, hvor avanceret det skal være.

Her kan du lære mere om dine muligheder.

1. Byd de enkle løsninger velkommen

El-installationer, som gør hverdagen lettere, er vigtig for en travl familie. Behovet hos den enkelte familie er forskellig, men tænk, hvis du havde trådløse kontakter, som du kunne placere, hvor der var brug for dem. Eller en trådløs bordlader, dér hvor der ellers ville ligge en masse ledninger til telefoner og tablets. Eller hvad med en stikkontakt, hvor der også er sat et USB-stik i, så du både kan have natlampen tændt og lade mobilen op ved natbordet.

Mulighederne til en smartere hverdag er mange – både enkle og avancerede. Se et udvalg fra LK her.

Udover placering af kontakter, så kan bevægelsessensorer også hjælpe til en nemmere hverdag helt enkelt. Få lyset til at tænde automatisk, når du kommer hjem med hænderne fulde. Og sæt en timer til at slukke igen, så du sparer på strømmen.

Se flere smarte funktioner fra LK her

2. Sikkerhed

Tryghed er naturligvis vigtig. Der er mange muligheder indenfor intelligent lysstyring, der gør det muligt at få din bolig til at virke beboet, selv når du ikke er hjemme. Med intelligent lysstyring kan du selv sørge for at lyset bliver tændt og slukket, når du ikke er hjemme. Eller mere enkelt bruge udendørs bevægelsessensorer, der også kan sikre dig mod ubudne gæster.

Og når det kommer til sikkerhed, er der en anden væsentlig foranstaltning, som dine nye el installationer skal leve op til: nemlig forebyggelse af brand. Fejl og mangler i den gamle el-installation kan øge risikoen for brand – og disse brandkilder kan eksempelvis være kabler som er mangelfulde eller forkert installeret. Derudover kan de gamle kontakter, der er udsat for fugt, også være kilder til brandfare.

Ifølge sikkerhedsstyrelsen må du overordnet set gerne selv udskifte alle synsdelene – det vil sige de ikke-tekniske dele, som du umiddelbart kan se på dine stikkontakter og afbrydere.

Når der er tale om en el-renovering og sikkerhed er det derfor anbefalelsesværdigt at få fat i en elektriker, der har en uddannelse indenfor området, så du slipper for at rode dig ud i en situation der kan være farlig eller ulovlig.

Se en mere detaljeret oversigt over hvad du må lave selv her.

3. Energibesparende løsninger

Overvejer du el-renovering er det også vigtigt at optimere dit elforbrug mest muligt. “Sluk-alt”-funktioner er guld værd, når det handler om optimering af energiforbruget og så sparer du samtidig penge! Med en “Grøn kontakt” fra LK, der slukker alle standby-apparater kan du faktisk spare 10-15% på elregningen.

Du kan også blive klogere på, hvor meget strøm dine elektriske apparater bruger og få et overskueligt forbrugsoverblik i en app, der samtidig kommer med alarmer, hvis der er udsving i dit forbrug eller strømsvigt. 

Læs mere om Wiser Energy fra Schneider Electric her.

4. Design og æstetik

Når du tænker på el-installationer, er der sikkert langt til tanken om æstetik og design. Men mulighederne for en sammenhæng mellem disse begreber er mange! 

Ved en el-renovering er det eksempelvis muligt at designe dine egne rammer til stikkontakterne i dit hjem. På den måde lave en stilfuld indretning i din bolig gennem farver og mønstre, eller også kan du skjule kontakterne mest muligt.

Du kan få inspiration til forskellige design til dine kontakter her.

Sådan er du sikret den bedste rådgivning.

Når du overvejer el-renovering er det en rigtig god ide at kontakte en ekspert, der er fuldt opdateret på, hvad der er gældende og eksisterer på markedet – og som kan vejlede dig i forhold til dine behov. En elektrikers faglige ekspertise kan hjælpe dig med at komme i mål med dine ønsker til el-installationen på den smarte måde, siger Amire Ferati, som er Channel Manager Electrician i Schneider Electric.

Derfor er det bedste råd at kontakte en elektriker, der har særlig meget erfaring med produkter fra Lauritz Knudsen og Schneider Electric. Så er du i sikre hænder med elektrikere, der ved hvad de laver, og kan give dig den rette rådgivning.

– Du kan få den bedste rådgivning af din lokale elektriker, som kan tilbyde dig en komplet og skræddersyet løsning efter dine behov. Resultatet af din el-renovering vil være et fremtidssikret, smart og stilrent hjem, siger Amire Ferati.

Elektrikere der er fremhævet med en glad stikkontakt, er opdaterede på løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig. Søg i elektrikerdatabasen og find en elektriker nær dig, der kan rådgive om din el-renovering.

Find din nærmeste elektriker her

Mest læste artikler