DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Undgå krympet tøj med hvidevarer, der taler sammen

En genial app fra Siemens får din vaskemaskine og tørretumbler til at tale sammen. Det sparer dig ikke bare tid og penge, men redder også dit vasketøj fra overdreven tørring og krympning.

For en fynsk familie er en ellers travl hverdag blevet en hel del nemmere i den seneste tid. Årsagen er, at de har sagt ja til at blive den nye familien Smart og lade idenyt, Expert og Punkt1 forvandle deres hjem til det ultimative smarthome. Det indebærer blandt andet, at Siemens nyeste hvidevarer er rykket ind i familiens murermestervilla, og at Ditte og Brian samt deres tre børn nu får glæde af, at deres hvidevarer kan ‘tale’ sammen. Alle hvidevarerne fra Siemens er således tilsluttet den smarte Home Connect-app.

For eksempel er både iQ800 Vaskemaskinen og iQ800 Kondenstørretumbleren koblet på Home Connect-appen, og derfor ved tørretumbleren, hvilken type tøj der netop er blevet vasket og vigtigst – hvordan det bedst kan blive tørret. Familien Smart skal altså blot flytte tøjet fra vaskemaskinen til tørretumbleren og vælge ‘intelligentDry’, og derpå sørger den selv for, at eksempelvis sportstøjet ikke udsættes for overdreven tørring eller krympning.

– Jeg kan sætte vasketøjet over om morgenen, og om eftermiddagen kan min mand putte det i tørretumbleren uden at bruge tid på at overveje, hvilket program der skal bruges til tøjet. Den funktion er min mand ret glad for, fortæller Ditte og tilføjer:

– Faktisk kan selv min 12-årige søn finde ud af at bruge den. 

Derudover er det også blevet nemmere at få vasketiderne til at passe ind i familiens travle hverdag, som udover arbejde byder på håndbold, ridning og fodbold for familiens tre yngste medlemmer. Med Home Connect-appen kan de således starte et tørreprogram, når det passer dem – uanset om de er hjemme eller på farten. De får også direkte besked på telefonen, når programmet er afsluttet, så tøjet ikke glemmes i iQ800 tørretumbleren. 

Video – følg familien Smart

I videoerne herunder kan du se, hvordan familien Smart sparer tid og penge ved at bruge Home Connect-appen:

Familien sparer penge

Også iQ800 Vaskemaskinen kan familien Smart betjene via Home Connect-appen, så vasketøjet er færdigt, når de ønsker det. Derudover kan de også overvåge vaskemaskinen fra mobilen, så de ikke behøver tjekke, om den stadig kører.

Vaskemaskinen fra Siemens doserer endvidere selv, hvor meget sæbe der skal benyttes til tøjvasken, og det har vakt glæde hos Ditte.

– Det er smart, der allerede er vaskemiddel i. Jeg har indtryk af, at jeg bruger mindre end før, fordi den selv tilpasser mængden af vaskemiddel, vand og varighed efter størrelsen på vasken. Førhen fik jeg aldrig rigtig tilpasset vaskemidlet til størrelsen på tøjvasken, men puttede bare i. Det er mit klare indtryk, at vi sparer penge, fordi den kun bruger det, der skal til, fortæller hun.

Opvaskemaskinen har unik tørringsfunktion

I familien Smarts hjem har endnu en hvidevare, som er tilsluttet Home Connect-appen, fundet plads – nemlig Siemens’ iQ500 Opvaskemaskine.

Også den kan betjenes med familiemedlemmernes smartphone, og de kan dermed indstille opvaskeren til at vaske mere stille eller hurtigere uden at bevæge sig ud i køkkenet. Og med tab-tælleren er de altid sikker på, at de ikke løber tør for tabs.

Siemens iQ500 Opvaskemaskine har endvidere en unik tørringsfunktion – såkaldt Zeolith®-tørring – hvor en særlig beholder fyldt med naturlige mineraler absorberer fugten og udsender varme på samme tid. Dette gør tørreprocessen hurtigere ⁠- glas og plastik skal eksempelvis ikke længere tørres efter med et viskestykke – og betyder samtidig, at familien bruger mindre elektricitet og sparer på elregningen.

Mest læste artikler