DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Undgå madspild med genialt køleskab

Madvarerne holder sig friske i overraskende lang tid med nyt køleskab fra Siemens. En fynsk familie har netop taget køleskabet i brug og oplever nu mindre madspild. 

Familien Smart – en familie på fem, som har sagt ja til til at lade idenyt, Expert og Punkt1 forvandle deres hjem til det ultimative smarthome – er nu begyndt at tage markedets nyeste gadgets i brug. Blandt andet har et smart køleskab fra Siemens fundet vej til murermestervillaen på Fyn, og det vækker glæde hos Ditte og Brian samt deres tre børn.

Deres nye iQ700 Køleskab fra Siemens er således designet til at undgå madspild og holde madvarerne friske længst muligt.

– Det hele holder sig meget længere. Vi har nærmest ikke smidt noget ud, efter vi har fået det, fortæller Ditte om den første tid med det nye køleskab.

Smarte skuffer holder madvarerne friske

Årsagen er de tre smarte hyperFresh premium skuffer, hvor der ved hjælp af dynamisk køling konstant er 0 grader. De to af skufferne er beregnet til kød og fisk, mens den tredje er med fugtighedsregulering, hvilket gør den ideel til frugt og grønt.

For at få den fulde effekt skal man dog huske at pakke frugt og grønt ud af indpakningen og i stedet opbevare det i for eksempel åbne plastikbøtter. Uden indpakning kan eksempelvis gulerødder holde sig friske i hele seks måneder i køleskabet.

– I sidste uge købte jeg nogle poser med frisk spinat. Normalt bliver sådan noget slattent og kedeligt efter tre dage. Men efter vi er begyndt at pakke det ud og lægge det i en åben plastikbøtte, er det stadig frisk her en uge efter, fortæller Ditte.

Køleskabet rengøres nemt

Op til tre gange længere tid kan grønt og frugt samt kød og fisk holde sig frisk i iQ700 Køleskabet fra Siemens, men det er ikke den eneste fordel.

For når familien har købt ind og stiller varerne på plads i køleskabet, kan de hurtigt blive færdige. Hylderne er således monteret på skinner, så de kan trækkes halvt ud af skabet. Det giver det fulde overblik og sikrer samtidig, at intet gemmer sig bagerst i køleskabet. Derudover kan de nyindkøbte madvarer hurtigt få den rigtige temperatur. Ved hjælp af en knap kan man således aktivere funktionen superkøling, som efter seks timer automatisk ændres tilbage til normal drift for at forhindre unødvendigt strømforbrug.

Også på rengøringssiden er der flere fordele ved iQ700 Køleskabet fra Siemens. Alle glashylder er eksempelvis fremstillet af ekstra stærkt og rengøringsvenligt sikkerhedsglas. Hvis der spildes noget, løber det altså ikke ned til den næste hylde. Derudover har lågerne antiFingerprint-belægning, som forhindrer tydelige fingeraftryk på ståloverfladen. Og skulle et barn med fedtede fingre endelig komme til at sætte pletter, kan det hurtigt og nemt tørres af med en fugtig klud. Og til sidst sikrer fryserens NoFrost-teknologi, at du ikke behøver spilde din tid på at afrime fryseren, da fugten automatisk trækkes ud af luften, så is og rim ikke opstår. Det sikrer også, at du undgår energispild, eftersom en afrimet fryser fungerer mere effektivt.

Video – familien Smart afprøver køleskabet

Familien Smarts rejse ind i smarthome-universet kan følges på idenyt.dk året rundt. I videoen herunder kan du opleve familiens første erfaringer med iQ700 Køleskabet fra Siemens:

Mest læste artikler