DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Årets gaveidé: Smarte gadgets, der kan spare på energiregningen

Vi skal alle spare på energien, men derfor behøver man ikke gå på kompromis med komforten. Vi har udvalgt fem smart home gadgets fra Aqara, der alle hjælper med at holde energiforbruget nede og samtidig gør livet nemmere for brugeren.

Det er nemmere end nogensinde at gøre din bolig til et smart home, hvor du kan forbinde for eksempel husholdningsapparater, TV, belysning, og radiatorer til et samlet netværk, som kan styre alle funktioner.

En af de populære leverandører på markedet er Aqara, der blev stiftet i 2016 og sidenhen er vokset til over 7 millioner kunder over hele verden. Aqara tilbyder en bred portefølje med over 100 forskellige produkter til en fornuftig pris, der kan gøre hverdagen nemmere for forbrugeren, så man kan bruge tiden på det vigtigste.

Fordi du kan bruge Aqaras produkter til at automatisere dit hjem, så giver det mulighed for at nedsætte strømforbruget uden, du behøver at gå på kompromis med komforten. Så behøver man for eksempel ikke skrue ned for varmen, fordi Aqara gør dit hjem smartere, så du kun bruger den strøm, som du har behov for. Du kan læse mere her.

Mange af Aqaras produkter kan forbindes med hinanden, så de får endnu flere funktioner. Det vigtigste er ’hubben’, som er netværkets samlingspunkt. Derefter er det næsten kun fantasien, der sætter grænsen for, hvordan du kan automatisere dit hjem.

Matter er fremtiden

En af de store fordele ved Aqara er også, at deres produkter taler sammen med alle de mest brugte platforme, som Apple HomeKit, Google Assistant, og Amazon Alexa. Men vigtigst af alt, så er mange af Aqaras produkter gjort klar til Matter, som er det planlagte standard-system alle fremtidige smart home-gadgets skal kunne forbindes til.

Indtil nu har flere smart home-leverandører lavet deres egne lokale netværk, som deres produkter kunne forbindes til, men nu bliver Matter en standard i branchen. Det betyder at produkter fra flere forskellige producenter kan tale sammen, så længe de er kompatible med Matter, hvilket selvfølgelig gælder produkterne fra Aqara.

Idéer til energibesparende gaver

Hårde pakker er bare sjovere, så vi har fundet fem bud på smart home-gadgets fra Aqara, der kan gøre boligen klogere og samtidig hjælpe med at nedsætte strømforbruget.

Aqara Hub M1S

Aqara Hub M1S er samlingspunktet for husets smarte gadgets, så de kan kommunikere med hinanden og du kan styre dem på afstand. Aqara Hub M1S forbinder og administrerer op til 128 tilsluttede Aqara enheder, og er kompatibel med andre smart home-systemer som Amazon Alexa, Apple Homekit og Google Assistent. I modsætning til andre smart home-hubs, som bare står på hylden, så er M1S hub ikke kun husets hjerne, men kan også bruges som en alarm, dørklokke og endda en natlampe.

Med en planlagt firmwire opdatering bliver Aqara Hub M1S selvfølgelig kompatibel med Matter, så, som med alle andre produkter fra Aqara, har du et produkt, som du er sikker på også at kunne bruge i fremtiden.

Aqara Smart Plug

Med et Smart Plug fra Aqara kan du gøre husets ’dumme’ apparater klogere. Så kan du for eksempel sætte en timer, der tænder og slukker for husets lamper, så det ser ud som om, du er hjemme, når du er på ferie, eller du kan tænde for kaffemaskinen, så kaffen er klar, når du stiger ud af sengen. For dem, der bruger elektriske varmeapparater, kan et Smart Plug også være en god løsning til at styre forbruget.

En anden smart funktion er, at du kan holde øje med energiforbruget på de enheder, der er forbundet via et Smart Plug. Den kan for eksempel være computeren, hvor hjemmets gamer måske burde betale et tilskud til energiregning.

Aqara Radiator Thermostat E1

Med Aqara Radiator Thermostat E1 kan du nemt automatisere varmereguleringen i rummet. Med en Hub kan du for eksempel indstille radiatoren automatisk, så temperaturen bliver tilpasset efter tidspunktet på dagen. Du kan for eksempel også skrue op for gulvvarmen på badeværelset allerede inden du stiger ud af sengen, hvis vinterkulden bider ekstra hårdt.

Hvis du glemmer at skrue ned for varmen, når huset står tomt, så er det intet problem, for med Aqara Radiator Thermostat E1 kan du justere temperaturen hvor som helst og når som helst. Med geofencing kan du endda indstille radiatoren til automatisk at skrue ned for varmen, når du forlader huset.

Aqara dør- og vinduessensor

Der er flere fordele ved denne gadget. Udover den åbenlyse, som advarer dig om mulige indbrudstyve i realtid, så kan sensoren også give besked, hvis du har glemt at lukke et vindue, så du ikke ender med en brandvarm radiator og en skyhøj elregning. Hvis den kombineres med en radiatorsensor, som Aqara Radiator Thermostat E1, slukker radiatoren automatisk.

Den kan også sættes på lågen til køleskabet og fryseren, så du bliver advaret, hvis den ikke er lukket ordentligt. Så sparer du både på elregningen og undgår at dine madvarer bliver dårlige før tid.

Motion Sensor P1

En bevægelsessensor fra Aqara har flere muligheder, som alle gør livet lettere for husets beboere. Bevægelsessensoren kan for eksempel installeres et rum som bryggerset, hvor man typisk kun opholder sig i kortere tid, så lyset automatisk tænder, når der er bevægelse, og slukker efter fem minutters inaktivitet.

Find en forhandler her.

Mest læste artikler