Dansk startup lancerer “dumt” designer-tv

Kæmper du med at finde din fjernbetjening og navigere rundt i de installerede applikationer, når du skal hygge dig foran fjernsynet? Nu vil nyt designer-TV gøre din fjernsynsoplevelse meget nemmere.

Når vi tænder fjernsynet for at se nyheder eller den nyeste episode af vores yndlingsserie, er det oftere mobiltelefonen, der bliver fundet frem, end fjernbetjeningen. Måden at se fjernsyn på, har nemlig ændret sig over de seneste år, og i dag har mange erstattet de traditionelle analog-kanaler med on-demand tjenester som Netflix og HBO. Samtidig er telefonen nærmest gået hen og blevet den nye fjernbetjening. 

Derfor er det kun naturligt, at vores fjernsyn udvikler sig. Men hvor vi først fik vi Smart TV’et, der skulle gøre det lettere at bruge telefonens og computerens funktioner direkte gennem fjernsynet, har den danske startupvirksomhed, displayy.io, nu lanceret det stik modsatte – nemlig et DumbTV. 

Vender moderne TV på hovedet

Det er i hvert fald, hvad internettet har døbt virksomhedens digitale produkt ‘Iron Cast TV’ – et navn, designeren er stolt af. På de sociale medier bliver udtrykket DumbTV nemlig brugt i stærk kontrast til det kendte SmartTV, som mange forbrugere hverken finder smart eller gavnligt. Og det nye Iron Cast TV vender da også opfattelsen af et moderne tv på hovedet:

– Vi har fjernet alt, som ikke længere gør sig gældende i et digitalt tv. Iron Cast TV har derfor ingen højttalere, ingen fjernbetjening og ingen menuer. Til gengæld har vi designet et tyndere og mere enkelt designer-tv uden tv, der er indrammet i stilrent aluminium,  siger Jacob Lindborg, designeren bag det nye produkt. 

TV på vores præmisser

Han har tidligere designet produkter for blandt andet LEGO og Bang & Olufsen, og er vant til at søge efter simplificering og effektivitet i alle hjørner af hans designproces. 

– Forbrugere i dag vælger selv deres højtalere og deres streaming-tjenester. Det skal være nemt og fungere uden for meget klikkeri. Tv skal være på vores præmisser, vores indhold, vores tid, siger Jacob Lindborg.

Derfor er det såkaldte DumbTV designet, så det passer til en moderne livsstil.

Med en simpel app til din mobiltelefon kan du for eksempel ændre de basale ting som lyd, input-kilde og strøm. Derudover kan du justere skærmens indstillinger uden det store besvær, når behovet opstår. 

Foto: Displayy.io

Iron Cast TV kan købes fra 4.995 kroner. 

Mest læste artikler