Få digitale kunstværker på væggen derhjemme

Digitale billedrammer ikke kun forbeholdt familiebilleder og pletskud fra ferien, nu kan du også få nogle af verdens smukkeste kunstværker på væggen.

For få år siden boomede de digitale billedrammer, der gjorde det muligt at have et slideshow af familiefotos stående på kaminhylden eller i vindueskarmen.

Nu har Netgear-ejede Meural produceret en ramme, der fungerer på samme måde, men som i stedet for familiehygge skal bringe kunst af en kaliber, de færreste har råd til at have hængede, op på væggen i full HD-opløsning.

Med Meural Canvas II – og et dertilhørende abonnement – kan du udsmykke din væg med alt fra udvalgte skagensmalere til fotokunst af kendte musikere og meget meget andet – eller du kan uploade dine egen billeder til rammen.

Kunstudvalget er bredt, og der er noget for enhver smag blandt de udvalgte kunstværker, og Meural Canvas II leverer varen, når først rammen er sat op.

Farverne på skærmen er klare, og lyset fra den er behageligt, og så giver den rig mulighed for diskutioner om kunstsmag derhjemme, når én af husets beboere har valgt et værk, der ikke falder i de resterendes smag.

Smartphone-betjening og indbygget wifi

Selve opsætningen af Meural II forløber smertefrit, så længe du har en smartphone og vægplads til rådighed. – bare husk, at rammen skal hænge i nærheden af en stikkontakt.

Rammen har indbygget WiFi og 2GB hukommelse, så det går let at overføre nye billeder til skærmen, og der går få øjeblikke fra du vælger et billede på telefonen, til du har det i fuld størrelse på væggen.

Meural Canvas II går ikke ligefrem i et med væggen, men har med sin flotte træramme en solid tykkelse.

Til gengæld kan du med Meural skrue op og ned for lysstyrken efter behov, og du kan skifte motivet, så ofte du lyster. Du kan også vælge, at skærmen skal skifte imellem forskellige billeder indenfor et tema eller en bestemt kunstner i et slideshow.

Bliver du træt af det viste kunstværk, kan du let skifte det med få tryk på din telefon eller ved at vifte med hånden foran skærmen.

Sidstnævnte funktion krævede dog en smule øvelse, før den fungerede, mens styringen via Meural-appen var let og intuitiv at gå til.

Du kan også skifte billederne via din PC eller med stemmestyring, hvis du har Amazons digitale assisten Alexa.

Fås i to størrelser

Meural Canvas II kommer i to størrelser, 21,5 og 27 tommer og koster mellem 5.000 og 7.000 kroner. For at få det fulde udbytte af skærmen skal du dog tillige købe et abonnement til Meurals kunstdatabase til en årlig pris på 475 kroner.

Der er også mulighed for at købe kunstværker enkeltvis, ligesom alle værker i databasen er omfattet af abonnementet.

Mest læste artikler