Her må du ALDRIG opbevare din telefon

Du går sikkert ikke i seng uden din telefon, ligesom du sikkert ikke lægger dig til at sove uden lige at tjekke diverse app’s og websider på telefonen. Men det bør du stoppe med straks!

To alarmerende grunde til, at du bør bandlyse din telefon fra soveværelset

Din telefon er garanteret en stor del af din aftenrutine, og den skal helt sikkert ikke ligge længere væk end, at du lige kan nå den ved at svinge armen ud til siden. Men du bør faktisk lægge den langt fra sengen! Der er nemlig risiko for, at den forstyrrer din nattesøvn og at der opstår brand.

Telefonen forstyrrer din nattesøvn

Er du en af dem, der bruger din mobiltelefon som vækkeur, bør du overveje, hvor meget det rent faktisk kan forstyrre din nattesøvn.

Det største problem ved at bruge mobilen som vækkeur er, at den er inden for rækkevidde. Ofte vil du måske opleve, at du ikke KUN bruger den som vækkeur, men du tjekker også lige den sms, der tikkede ind sent om natten. På den måde får du 300 lumens lige ind i øjnene, og det vil tricke din hjerne til at tro, at det er tid til at stå op.

Desuden bliver du bevidst om, hvor kort tid der er til, at du skal op igen. Det vil aktivere dit nervesystem og din hjerne på en sådan måde, at det vil blive sværere for dig at falde i søvn igen. Du kender garanteret stressfaktoren ved at tælle timer og minutter til du skal op.

Risiko for brandfare

Når du lægger din telefon fra dig og lægger dig til at sove, vil du typisk også sætte sin telefon til opladning. Forskning viser, at 53 % af børn og voksne har deres mobiler til opladning i sengen eller under puden. Det kan være en rigtig farlig situation!

Opladningen vil generere varme, og hvis din telefon ligger til opladning i sengen, kan den ikke komme af med varmen. Telefonen vil derfor blive varmere og varmere, og i værste tilfælde kan der opstå brand i telefonen.

Det skal du gøre for at undgå brandfare

Disse enkle forholdsregler bør du tage, for at undgå brandfare.

  1. Oplad aldrig din telefon i sengen – den skal ALTID kunne komme af med varmen
  2. Oplad om dagen mens du er vågen, så du opdager eventuelle farlige situationer
  3. Oplad aldrig under ekstreme temperaturer – hverken for varmt eller for koldt
  4. Brug altid en oplader fra fabrikanten selv

Mest læste artikler